Bedankt, namens de Samen voor Kenia-groep!

Het afgelopen jaar, was een bijzonder jaar.

Ons doel was €45.000 inzamelen voor Ilmotiook, en het is gelukt! (Een beetje meer, zelfs!)

Met verschillende acties in Heerhugowaard, Graft-de Rijp, Alkmaar, en zelfs Amstelveen, hebben we dit samen met u voor elkaar gekregen.

 

Wat doen wij met dit geld?

Ook in Ilmotiook hebben zij niet stil gezeten. Met het geld dat door de diaconie al is overgemaakt is de eerste fase van het project afgerond: de bronbescherming. Er is een filtersysteem en een opslagtank met tappunt gebouwd. De volgende fase is met waterleidingen meerdere tappunten maken elders in het gebied, op centrale punten, zoals bij scholen.

Een deel van het geld dat door basisschool de Cirkel uit Amstelveen is gedoneerd zal ten goede komen aan het onderwijs. Er zullen onder andere schoolboeken voor worden aangeschaft.

U kunt ons volgen!
In ons logboek kunt u lezen wat wij allemaal hebben gedaan het afgelopen jaar. Op deze zelfde pagina kunt u ons volgen tijdens onze reis.
Wij zullen donderdagavond 16 juli op het vliegtuig naar Kenia stappen. Zo lang wij daar zijn zullen we regelmatig een verslagje op onze website zetten. En u kunt ons ook een berichtje sturen!! U kunt reageren op het dagverslag, of een algemeen berichtje achterlaten in onze brievenbus. Wij zouden het heel erg leuk vinden iets van u te lezen tijdens onze reis!

Vrijdagochtend, 31 juli, landen wij in alle vroegte weer op Schiphol. Uiteraard zullen wij na thuiskomst uitvoerig verslag doen van het vervolg van het project!

 

Wij zijn..

21 enthousiaste jongeren uit Heerhugowaard en Graft-de Rijp. Wij gaan ons steentje bijdragen aan de aanleg van een waterproject voor 7.300 mensen in Kenia.

De regio heet Ilmotiook, en dat ligt 70 km ten westen van Narok.


In de loop van 2014 is men in Kenia begonnen met de bescherming van een natuurlijke bron, zodat er twee aparte bassins komen; de eerste voor de mensen en de tweede voor de dieren. Vervolgens wordt er geïnvesteerd in een pomp en zonnepanelen.

Door het oppompen van het water hoeven de inwoners niet dagelijks (één uur lang) water te halen. En door de aanwezigheid van water in het dorp zelf zal de productie van groente een grote stimulans krijgen.

 

Hoe gaan wij dit doen?

In Nederland gaan we een jaar lang fondsen werven. Hier zijn we in augustus 2014 mee begonnen. Dat doen we door het benaderen van organisaties die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, zoals bedrijven die zich bezig houden met water, pompen en duurzaamheid.

Tevens gaan we verschillende acties houden, op grote en minder grote schaal. Hiermee hopen we voldoende geld binnen te halen voor dit belangrijke project.

 

Ook..

..zullen we met zijn allen in juli 2015 afreizen naar Kenia om te helpen bij de laatste fase van het project; het ingraven van 4,5 km aan leidingen en de bescherming van de opslagtanks.

Daarnaast gaan we Kenia en zijn inwoners ontmoeten. We krijgen allemaal een "Keniaans maatje", op deze manier is er een intensief contact, en kunnen we optimaal delen en beleven!

 

De initiatiefnemers van deze reis zijn de PKN-kerken van Heerhugowaard en Graft-de Rijp.

Stichting Share heeft ons in contact gebracht met de partnerorganisatie in Kenia.
Een medewerker van het ministerie van water in Kenia verzorgt de educatie.