Foto's

Afrikaanse bedankdienst de rijp

Zondag 14 juni hadden we met de groep een kerkdienst georganiseerd om alle sponsors uit de Rijp te bedanken voor wat ze allemaal voor ons hadden gedaan. Want niet alleen wij als groep hebben ons het afgelopen jaar ingezet voor Kenia.

Vele gemeenteleden en ouders hebben geld gegeven, of geholpen bij verschillende projecten.
Om onze dankbaarheid toch een beetje tastbaar te maken hebben we steentjes uitgedeeld aan de gemeente. Dit stond symbool voor het steentje wat een ieder heeft bijgedragen aan dit project!

Kijk voor een uitgebreider verslag in ons logboek.

Afrikaans eten in Heerhugowaard

Vrijdag 29 mei waren er 53 gasten in de Brink (Heerhugowaard) die geproefd hebben van het Afrikaanse voedsel, maar ook gezien hebben hoe het leven in Kenia is.

Eten met je handen, vrij flauw eten en gezellige muziek zijn woorden die deze maaltijd goed beschrijven!

Catering bij Cono kaasfabriek in de Beemster

14 mei 2015 hebben wij een super leuke Catering-dag gehad bij de Cono kaasfabriek in de Beemster. We hielpen met broodjes smeren, tosti's bakken kaasbroodjes verkopen, koffie/thee en appelsap schenken.

Ook stonden we nog met een klein standje "Samen voor Kenia" waar een van ons de mensen over ons project vertelde. Daarbij stond ook onze collectebus en daarin zat aan het eind van de dag €117.81 !!!!!
Met dank aan iedereen die geholpen heeft en uiteraard de complimenten aan NAOMI ZAALBERG die de catering helemaal georganiseerd had.

Fancy Fair Heerhugowaard

Zondag 15 maart was de Fancy Fair, in de Ontmoetingskerk van Heerhugowaard. Het werd voor het grootste gedeelte georganiseerd door de kids en jongeren van de Catkidskring en Tussenjeugd.

Er stonden allerlei kraampjes: Pannenkoeken, boeken, fruit, haakwerk, vazen, bloemstukjes, zelfgemaakte tasjes en etuis, loom-armbandjes en sleutelhangers, hotdogs, sjoelen, rad van fortuin, borduurwerk, zelfgemaakte wenskaarten, en cupcakes!

We hebben het prachtige bedrag van € 1085,-- opgehaald voor Ilmotiook en Samen voor Kenia. Verdubbeld door de diaconie betekent dat dat zowel Ilmotiook als Samen voor Kenia dit bedrag mogen ontvangen.
Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!! Bedankt, Catkidskring en Tussenjeugd!!

Midwinterfeest in de Rijp

In het weekend van 13 en 14 december 2014 was het Midwinterfeest in Graft-deRijp. En wij, de jongeren van Samen voor Kenia, waren er ook!

Wij stonden er met een foto-kraampje. Mensen konden zich verkleden in klassieke kleding uit de Charles Dickens stijl, en daarna op de foto. En de opbrengst hiervan ging natuurlijk naar het project.

En het was een groot succes!! De opbrengst was ruim €900,-!!

En dat allemaal dankzij de hulp van Marcel en Debora Molenaar. Via hun theaterkleding-verhuurbedrijf “Balmasqué”  hebben wij koffers vol kleding mee gekregen om te gebruiken dit weekend!

Hierdoor zagen wij er zelf piekfijn en helemaal in stijl uit, en konden we tientallen bezoekers verkleed op de foto zetten.

Onwijs bedankt, Balmasqué!

Fruit

Eén van onze grootste acties tot nu toe is toch wel het fruit verkopen! Het begon met één middagje appels plukken, en is uitgelopen tot een grote fruit-actie! Want van appels kun je natuurlijk appeltaarten en appelmoes maken! En dit verkoopt misschien nog wel veel beter dan de appels zelf!!

Nog steeds liggen er in de opslag vele appels en peren, klaar om opgegeten of verwerkt te worden. Bent u geïnteresseerd? Stuur gerust even een berichtje, en de appel(taart/moes) komt naar u toe!!

Actiemateriaal

Om goed actie te voeren heb je genoeg actiemateriaal nodig, zoals mooie flyers om de boodschap te verspreiden, en een toepasselijke collectebus, om de giften te ontvangen!

Benefietconcert, 3 oktober 2014

De officiële aftrap van ons mooie project! 

Het was een avond vol muziek. Naast het genieten en meezingen met de optredens waren er ook standjes met drinken, cupcakejes, armbandjes, kaartjes en breiwerkjes.

Al met al is met het benefiet concert maar liefst 1400 euro opgehaald voor het Samen voor Kenia project. Een geweldige start voor verdere acties!

De Kraen, juni 2014

In het weekend van 14 en 15 juni 2014 was het Kaeskoppenstad in Alkmaar. En wij waren er ook!

Op het Waagplein stond de Kraen! Een enorm houten bouwwerk, wat vroeger gebruikt werd om goederen vanuit de schuiten in de gracht de wal op te hijsen.