Sponsors

Dit zijn een aantal van onze hoofd sponsors.

HVO Kringloopwinkel Heerhugowaard

De vereniging Hergebruik voor Ontwikkelingswerk is in 1978 opgericht. HVO is een kringloopwinkel gevestigd in Heerhugowaard. De opbrengsten van tweedehands spullen komen ten goede aan projecten voor ontwikkelingswerk. De vereninging bestaat volledig uit vrijwilligers. Er zijn ongeveer zo'n twintig vrijwilligers werkzaam. Zo nu en dan werkt er een kracht mee die via de reclassering een alternatieve straf uitvoert.


HVO steunt SamenVoorKenia met een eenmalig bedrag van €1000,-. Hier zijn wij uiteraard erg blij mee!

Bodyshop Heerhugowaard

 

De bodyshop streeft naar eerlijke handel, zodat niet alleen jij je goed voelt, maar hele gemeenschappen kunnen investeren in een mooiere toekomst. We testen nooit op dieren en al onze producten zijn 100% vegetarisch. We voeren met passie campagne rond onderwerpen die ons na aan het hart liggen, want activisme zit ons in het bloed.

We houden bij alles wat we doen rekening met mens, dier en milieu. Dus koop je bij ons, dan koop je…

Country Home Cooking

De moeder van Noëlla en Zara (2 leden van onze groep) heeft een kookstudio aan huis. Bij haar kun je terecht voor een landelijk B&B, leuke workshops en heerlijke catering.

En vooral dit laatste hebben wij tot nu toe al meerdere keren gebruik van gemaakt! Een warm kopje soep op het midwinterfeest, smaakvolle appeltaart om te verkopen, en zij verzorgde een aantal benefiet-diners bij haar thuis!

Bekijk haar website maar eens!

Hofstee Stichting

De Hofsteestichting is een charitatief vermogensfonds, dat uit de opbrengst van haar stamkapitaal jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen euro besteedt aan projecten van algemeen maatschappelijk belang.

Het bestuur van de stichting hanteert een aantal criteria bij het toekennen van bijdragen. Deze kunt u vinden op de pagina Criteria van deze website. 

De stichting is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Molenaars Kinderfonds

Het Molenaars Kinderfonds (MKF) financiert kleinschalige projecten die het leven van kinderen beter en aangenamer maken. Het gaat om die ondersteuning die maakt dat kinderen weerbaarder, zelfstandiger en minder afhankelijk worden.

Kinderen zijn krachtig, maar vaak zijn er omstandigheden die het kind belemmeren zich te ontplooien. Alle kinderen, waar ook ter wereld, moeten de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen. Ondersteuning van kinderen verbetert de toekomst van de gemeenschap waarin het kind opgroeit.

Balmasque Theaterkleding verhuur

Balmasqué verzorgt kleding voor Toneel, Musical, Theatervoorstelling, Carnaval etc. Ze hebben een mooie collectie en wat er niet is kan worden gemaakt.

Balmasqué heeft ons allemaal aangekleed voor het Midwinterfeest in de Rijp. Alle 25 in Charles Dickens stijl!!

Bedankt, Balmasqué!!

Katholieke Basisschool De Cirkel

De Cirkel is een school die zich in de eerste plaats bezighoudt met de primaire taak van het verzorgen van goed en betrouwbaar onderwijs. Maar zij vinden het ook van groot belang dat de leerlingen iets mee krijgen van de rest van de wereld.

Een keer in twee jaar adopteren zij een kleinschalig project voor kansarme kinderen met als werktitel Cirkelkinderen voor kinderen. Zij leren de kinderen op deze manier om klaar te staan voor anderen en andere kinderen daadwerkelijk te helpen. Je inzet doet er toe! Op de Cirkelkinderen voor kinderenpagina kunt u meer informatie vinden. 

En in 2015 hebben zij Samen voor Kenia als project gekozen! Kijk in ons logboek voor een uitgebreid verslag van deze projectdagen!

Stichting KOOK

KOOK is een organisatie die tweedehands goederen inneemt en verkoopt. De opbrengst komt ten goede aan kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. 
Op hun website kunt u kennis maken met het werk van de stichting,
met de vrijwilligers en de projecten.

Stichting KOOK bestaat inmiddels al 45 jaar, en is bij de meeste Alkmaarders een bekend fenomeen.

Deze stichting bestaat enkel uit vrijwilligers, op dit moment zijn dat er meer dan veertig. Zij spannen zich in om inkomsten te verwerven ten bate van mensen die weinig tot niets hebben. 

Administratie & Assurantiekantoor Molenaar

Administratie en Assurantie Kantoor Molenaar steunt ons project met een bijdrage van € 25,- voor iedere nieuwe klant. Een nieuwe klant kan zijn: Eenmalig een financieel advies, of dat u jaarlijks de belastingaangifte laat verzorgen.
Dit kantoor staat voor helder, betrouwbaar en betaalbaar advies en ondersteuning op het gebied van administraties, belastingen, verzekeringen, toeslagen, financieringen, sociale wetgeving en financiële planning.

Pieter Bijl en Christa Molenaar zijn de twee vennoten. Zie www.aamolenaar.nl.

Zij verzorgen ook de administratie van zelfstandigen (Geen BV’s).
Heeft u interesse, neem dan vrijblijvend contact op; info@aamolenaar.nl

Noord-Holland Zon

Heeft u belangstelling voor Zonnepanelen, maar ziet op tegen het gedoe of zit u nog met vragen, lees dan verder.
Als u kiest voor producten van Stichting Noord-Holland Zon dan kiest u voor deskundigheid en ervaring. De betrokken bedrijven hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring met zonne-energie systemen. U kunt als klant vertrouwen op: ervaring, vakmanschap en een uitstekende service.

En heel belangrijk; ook na het opleveren blijven wij bereikbaar voor service, garantie en vragen.
Stichting Noord-Holland Zon staat voor een duurzame bedrijfsvoering.

En....

Doet u zaken met Noord-Holland Zon en vermeldt u daarbij dat u op de hoogte bent gebracht door mensen van Samen voor Kenia, dan ontvangen wij € 100,- voor ons mooie project.

Zie dit dokument voor meer informatie:

NH Zon en samen voor kenia (2)
776 downloads

Impulsis is het gezamenlijk loket voor Nederlandse particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking van ICCOKerk in Actie en Edukans. Vanuit iedere organisatie is er een sterke verbinding met specifieke thema's. Bij de ondersteuning van (kleinschalige) projecten ligt onze focus op kwaliteit, groei en leren van elkaar.

Stichting Share zet zich in voor kinderen in Kenia, zodat ze de kans krijgen om naar school te gaan en gezond op te groeien. De kinderen zijn erg leergierig en lopen wel 10 kilometer om bij een goede school te komen. De ouders zijn bereid om 30% van hun inkomen te besteden aan onderwijs voor hun kinderen .

Wij hebben het “voorrecht” genoten om in Kenia te werken en te reizen. Daarbij zijn we in contact gekomen met super gemotiveerde mensen die zich met hart en ziel inzetten voor goed onderwijs, gezonde voeding en schoon water. Met deze Kenianen (Patrick en San) hebben we een band opgebouwd en zij zijn de managers van de projecten. Regelmatig reizen wij – op eigen kosten – naar Kenia om de voortgang te bewaken.