Wie wij zijn

In juli gaan we met een groep van 21 jongeren naar Kenia voor de aanleg van een waterproject in Ilmotiook in Kenia. Hieronder stellen we ze één voor één aan u voor.

Bron: Graft-de Rijp in Beeld, foto’s en nieuwsberichten uit Graft de Rijp en omgeving, een nieuws- en fotoweblog van Contrast in Beeld.

Fotograaf: Karin van Velthuijsen

Jip te Riele

Naam: Jip te Riele
Leeftijd: 21
Woonplaats: Warmenhuizen

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: In de wintermaanden geef ik les bij Il Primo in Bergen als snowboard leraar. Ik studeer PABO op het Inholland in Alkmaar.

Waarom ga jij met deze reis mee?: Het lijkt me heel erg leuk om met de mensen uit Kenia in contact te komen en tegelijkertijd iets terug te doen voor de lokale bevolking.

Wat zijn je hobby’s?: In de zomer probeer ik zoveel mogelijk op mijn windsurfplank te staan en in de winter heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt, snowboardles geven.

Wat hoop je van deze reis te leren?: Ik wil graag in contact komen met de mensen daar en veel leren over de manier waarop zij leven en tegelijkertijd iets goeds terug doen voor de mensen daar.

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: Op mijn winstersport vakantie heb ik na een lange wandeling met mijn snowboard een afdaling naar beneden gesnowboard waar nog niet eerder iemand vanaf was geweest.

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Windsurfen op Bonaire

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Een goed feestje met mijn vrienden.

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Als ik terug kom in Nederland ga ik gelijk bij mijn oma een oud Hollands gerecht eten.

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Een camera, mijn tandenborstel, iets moois voor de bevolking daar, zonnebrand en anti-insectenspray.

Wat is jouw motto voor het leven?: Zoveel mogelijk genieten en doe de dingen die je leuk vind.

Lisa van Gaalen

Naam: Lisa van Gaalen
Leeftijd: 17

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Economie en Maatschappij op het VWO

Waarom ga jij met deze reis mee?: Om iets voor andere te doen en natuurlijk voor de ervaring

Wat zijn je hobby’s?: Paardrijden, lezen, muziek (maken), winkelen.

Wat hoop je van deze reis te leren?: Hoe het is om in andere culturen en minder ontwikkelde landen te leven.

Wat is het spannendste dat je ooit in je leven gedaan hebt?: Mee racen bij de Zwarte Cross.

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Amerika bezoeken.

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Een buiten rit (met paard) of een goeie film.

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Aardappels van mama.

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Een goed boek, mijn muziek, mijn lievelings t-shirt, mijn mobiel, mijn foto camera.

Wat is jouw motto voor het leven?: What doesn’t kill you, makes you stronger.

Marjolein Deckers

Naam: Marjolein Deckers
Leeftijd: 23

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Ik heb een diploma doktersassistente maar werk momenteel niet omdat ik voor mijn zoontje zorg. Hij heet Adam en is 2 jaar.

Waarom ga jij met deze reis mee?: Ik heb altijd al ontwikkelingshulp willen doen, wist alleen niet wat en waar. Toen ik hierover hoorde had ik meteen het gevoel dat dit het moest worden. Ik hou van reizen, nieuwe mensen met andere cultuur leren kennen, hard werken, ik een groep werken en vind het vooral mooi dat ik waarschijnlijk nog meer ga waarderen wat ik heb als ik heb gezien hoe de mensen daar leven.

Wat zijn je hobby’s?: Ik hou van sporten, zoals skeeleren, kick boksen, karate, volleyballen en bootcamp. Ik ga graag dagjes weg met mijn zoontje en vrienden.

Wat hoop je van deze reis te leren?: De cultuur in Kenia en minder materialistisch worden.

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: In de katapult.

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Parachute springen!

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Samen met vrienden iets leuks doen, dropping bijvoorbeeld.

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Kaas en wentelteefjes.

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?:

Klamboe, zeep, tandenborstel, tandpasta en mijn telefoon om met mijn zoontje te bellen en gebeurtenissen vast te leggen.

Wat is jouw motto voor het leven?: Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

Frouke Zuidema

Naam: Frouke Zuidema
Leeftijd: 17
Woonplaats: Heerhugowaard

Beroep/baan/Studie: VWO

Waarom ga je met deze reis mee?: 4 jaar geleden was er een kerkdienst in de Waerdse tempel, daar spraken jongeren die naar Tanzania waren geweest over hun ervaringen. Later was er een kerkdienst in de Ontmoetingskerk waar diezelfde jongeren weer hun ervaringen deelden. Vanaf dat moment wilde ik zo graag ooit iets doen zoals zij hadden gedaan. Ik wil hun cultuur meemaken en echt iets kunnen betekenen voor mensen. Iets waar ze meer aan hebben dan alleen geld.

Wat zijn je hobby’s: Voetballen en zingen

Wat hoop je van deze reis te leren: Een andere manier van omgaan met het geloof, leven met minder luxe dan ik heb en nieuwe mensen leren kennen.

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: Inschrijven voor deze reis, een presentatie houden en parasailen.

Wat staat er boven aan op je bucket-list?: Een wereldreis maken.

Waar kunnen wij jou ‘s nachts voor wakker maken?: Eigenlijk alles, als jij het maar belangrijk genoeg vind om mij wakker te maken

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Een plak kaas.

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Tandenborstel, deodorant, foto’s van mijn familie, maxidress en een notitie boekje

Wat is jouw motto voor het leven?: Live the life you love, love the life you live.

Irene Wartes

Naam: Irene Wartes
Leeftijd: 20
Woonplaats: Heerhugowaard

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Forensisch onderzoek, Pronto wonen en Het Zorgbedrijf.

Waarom ga jij met deze reis mee?: Het leek mij een mooie kans om mensen te helpen die het niet zo makkelijk hebben als ik.

Wat zijn je hobby’s?: Gitaar spelen

Wat hoop je van deze reis te leren?: Te leren hoe je met weinig ook kan leven.

Wat staat er boven aan op je bucket list? Ik heb nog geen Bucket list… Als ik die nu zou maken zou Kenia zeker ergens bovenaan komen te staan!

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Qua eten roti of soto soep… Maar meestal slaap ik erg vast hihihi.

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Stampot  andijvie.

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Pen en papier, gitaar, springtouw, bellenblaas, camera.

Wat is jouw motto voor het leven?: Het leven is als zeilen. Ook met tegenwind kun je vooruit gaan.

Esther Stapel

Naam: Esther Stapel
Leeftijd: 24
Woonplaats: Alkmaar

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Momenteel werk ik full-time bij Ziggo, als Klantenservicemedewerker. Dit is puur om geld te sparen voor de studie welke ik na de zomervakantie ga starten. Ik ga Communication and Multimediadesign studeren aan de HVA in Amsterdam. Dit is een voltijd studie die vier jaar duurt, dus veel tijd om te werken is er dan niet meer. Daarom moet de spaarrekening goed vol staan, zodat ik nog wel op mezelf kan blijven wonen.

Waarom ga jij met deze reis mee?: Omdat ik elke kans wil grijpen om mensen op deze wereld te ontmoeten en te helpen. Toen de kerk in Heerhugowaard mij vorig jaar benaderde, en vertelde dat er een plan was om deze reis te organiseren, werd ik direct enthousiast! Ten eerste is dit een mooie ervaring. Drie jaar geleden ben ik naar Nepal geweest, en dit was zo’n bijzondere ervaring, dat ik dit graag nog een keer mee maak.
Ook heeft mijn interesse in jeugdwerk mee geholpen. Op deze manier kan ik meehelpen een groep van 21 jongeren te bewegen zijn/haar handen uit de mouwen te steken voor het goede doel. Met als kers op de taart het project op locatie bezoeken!

Wat zijn je hobby’s?: Echte hobby’s heb ik niet. Ik kan beter zeggen wat ik doe in mijn vrije tijd/ wanneer ik niet aan het werk ben: In de zon liggen/zitten (helaas kan dit in Nederland niet zo vaak), vrijwilligerswerk, koken, series kijken, muziek luisteren, piano spelen

Wat hoop je van deze reis te leren?: Hoe het is om in Afrika te leven. We gaan als we daar zijn regelmatig in kleine groepjes uiteen, mee met de lokale bevolking. Op deze manier krijg je een goede indruk van Afrika en hoe de mensen daar leven.

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: In mijn eentje 3,5 maanden naar Nepal afreizen, zonder van te voren precies te weten wat ik er ga doen al die tijd. Achteraf bleek het helemaal niet zo spannend. Wanneer je je hart en geest open zet voor de mensen en dingen om je heen, komen er alleen maar leuke dingen op je af. Deze 3,5 maanden vlogen voor mijn gevoel ook voorbij!

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Op dit moment: Op vakantie met mijn vriend, liefst naar Italië. Sinds we samen zijn, zijn we nog nooit samen op een langere vakantie geweest. Verder zou ik graag veel van de wereld willen zien.

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken? Van alles! Ik ben altijd in voor gezelligheid! Pannenkoeken zijn ook altijd goed!

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Een glas koude halfvolle melk!

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Paspoort, camera, foto’s van thuis, een open hart en geest, en pen en papier.

Annemijn Joppe

Naam: Annemijn Joppe
Leeftijd: 16 jaar

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Ik heb net mijn examen van het vmbo afgerond. En werk als bijbaan bij een kinderdagverblijf.

Waarom ga jij met deze reis mee? Ik heb altijd al een keer naar een ander land gewild om daar te kunnen helpen. En kijken hoe het daar is.

Wat zijn je hobby’s?: Ik speel viool en hou van creatief bezig zijn.

Wat hoop je van deze reis te leren?: Ik hoop veel te leren over de cultuur en hoe de mensen daar leven.

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?; Ik heb nog nooit eigenlijk iets spannends meegemaakt.

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Een wereldreis maken.

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Op vakantie gaan.

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Mexicaans bij Rosa’s Cantina

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Fotocamera, Speelgoed/Schoolspullen voor de kinderen daar, klamboe, Foto van Familie, Kleding/Schoenen

Wat is jouw motto voor het leven?: Follow your heart!

Lara de Valk

Naam : Lara de Valk
Leeftijd: 20
Woonplaats: De Rijp

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Ik werk bij de plus en studeer PABO bij Inholland

Waarom ga jij met deze reis mee?: Ik vind het bijzonder om een kijkje te nemen bij een andere samenleving en voor deze mensen ook iets te kunnen doen

Wat zijn je hobby’s?: Ik speel voetbal

Wat hoop je van deze reis te leren?: Ik hoop dat ik door alle ervaringen alles nog meer ga waarderen

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: bungee jump in Costa Rica

Wat staat er boven aan op je bucket list?: stage op een school in het buitenland

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: een feestje met vrienden

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: drop

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Een tandenborstel, deo, mijn eigen kussen, een camera, m’n lievelings- spijkerbroek

Wat is jouw motto voor het leven?: geniet van het leven het duurt maar even.

Anita Pols

Naam: Anita Pols
Leeftijd: 20
Woonplaats: Heerhugowaard

Wat is je beroep/bijbaan/studie?
Studie: Vormgeving product presentatie
Bijbaan: Promotiewerk bij Opvallers en Monsterscore

Waarom ga jij met deze reis mee?: Ik ga mee met deze reis omdat, ik al eerder heel graag mee wilden naar Afrika om bijzondere ervaringen op te doen maar daar toen nog te jong voor was. Dus grijp ik nu deze unieke kans om Kenia een klein beetje te helpen en een geweldige ervaring op te doen.

Wat zijn je hobby’s?: Tekenen, sporten en leuke dingen met vrienden

Wat hoop je van deze reis te leren?: Ik hoop meer over de cultuur te leren en de manier van leven voor die mensen.

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: Berg beklommen met niet meer dan een touw en een paar haken in de wand.

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Minstens 2 wereldwonderen zien.

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Alleen voor noodgevallen, anders is slapen het belangrijkste voor me.

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Een lekker Nederlandse stampot of gehaktbal of iets dergelijks.

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Pen en papier, camera, paspoort, geld en ballonnen.

Wat is jouw motto voor het leven?: Altijd alles van de positieve kant bekijken!

Marjolein Mol

Naam: Marjolein Mol
Leeftijd: 23
Woonplaats: Heerhugowaard.

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Vorig jaar heb ik mijn HBO diploma ‘Vrijetijdsmanagement’ gehaald. Omdat er in deze branche om dit moment weinig werk is ben ik via het uitzendbureau terecht gekomen op het Hoofdkantoor van een grote winkelketen. Sinds een half jaar ben ik overgenomen van het uitzendbureau en werk ik er nu als medewerker personeelszaken op de HR-afdeling. 

Waarom ga jij met deze reis mee?: Vier jaar geleden heb ik een soort gelijke reis mogen maken naar Tanzania. Het was een geweldige ervaring. Dat ik dit jaar weer de kans krijg om een soort gelijke reis te mogen maken vind ik fantastisch. Niet alleen om iets te kunnen doen voor de mensen in Kenia maar ook het bereiken van het gezamenlijke doel om met de groep 35.000 euro op te halen vind ik echt te gek.

Wat zijn je hobby’s?: Ik hou van bakken, het maken van sieraden, softbal en het bezoeken van wedstrijden van de allerbeste club van Nederland ‘Ajax’.

Wat hoop je van deze reis te leren?: Van deze reis hoop ik vooral de kleine dingen in het leven meer te waarderen.

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: Een huis kopen

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Cristiano Ronaldo ontmoeten.

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Witte chocolade bonbons en een wedstrijd van Ajax.

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Mexicaanse Burritos van Knorr

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Camera, bellenblaas, paspoort, kleren en liefde.

Wat is jouw motto voor het leven?: Af en toe moet je het leven ondersteboven houden om te zien of er nog meer in zit.

Caroline de Waard

Naam: Caroline de Waard
Leeftijd: 23
Woonplaats: Egmond aan den Hoef

Wat is je beroep/bijbaan/studie?:
Bijbaan: Voedingsassistente in verpleeghuis Outhburgh op een psychogeriatrische afdeling.
Studie: Pabo

Waarom ga jij met deze reis mee?: Ik heb altijd al eens ontwikkelingswerk willen doen en ik wil heel graag een keer naar Afrika, dus dit was voor mij de perfecte combinatie!

Wat zijn je hobby’s?: Paardrijden, shoppen en gezellige dingen doen met vrienden.

Wat hoop je van deze reis te leren?: Ik heb geen specifiek doel wat ik wil leren van deze reis. Ik denk dat deze reis een les wordt voor mijn leven. Dat ik nog meer besef hoe goed mijn leven is, dat ik iedere dag te eten heb, een liefdevol thuis en de mogelijk heb om te studeren.

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: Ik ben in 2013 alleen naar Mallorca gegaan om daar drie maanden te werken. Alleen deze reis vind ik veel spannender.

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Z dressuur niveau behalen met mijn paard!

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Voor niks ! Laat mij maar lekker slapen!

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Kaas!

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: kleding, telefoon, zonnebrand, tandenborstel en een goed humeur

Wat is jouw motto voor het leven?: Geniet van iedere dag!

Begeleiding

Ook de begeleiders stellen zich even voor:

Wij zijn Freeke Molenaar, Pieter Bijl, Wies Spil en Niels Gillebaard.

In de zomer van 2015 zullen 21 jongeren uit Graft-De Rijp en Heerhugowaard afreizen naar Kenia om te helpen bij een waterproject.

Wij gaan met ze mee om ze te begeleiden tijdens de reis en ze te helpen met het organiseren van de activiteiten in Kenia.

Marjolein Schraa 

Naam: Marjolein Schraa
Leeftijd: 24
Woonplaats: Heerhugowaard

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Ik ben recent afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en heb specialisaties gedaan in het schoolmaatschappelijk werk en jeugdzorg. Ik werk in de jeugdzorg als begeleider binnen woonhuis de Blauwe Reiger, hier wonen kinderen die niet meer thuis kunnen wonen door uithuisplaatsing, beperkingen/handicaps of ernstige gedragsproblematiek. Daarnaast werk ik al 6 jaar in het prachtig kleine Obdam en bied ik begeleiding aan een jongetje met een hersenbeschadiging die rolstoel afhankelijk is.

Waarom ga jij met deze reis mee?: Na de bijzondere ervaring van de Tanzania reis van 4 jaar geleden, en wat verdere reiservaring, vind ik het heel bijzonder mee te mogen met deze reis om iets te mogen betekenen voor de Keniaanse bevolking. Daadwerkelijk je handen uit de mouwen steken vind ik heel bijzonder.
Daarnaast weet ik uit ervaring dat reizen zorgt voor heel veel ontwikkeling bij jezelf. Anders leren kijken naar de wereld, jezelf en je eigen omgeving. Ik vind op reis gaan en andere culturen ontdekken een verrijking. Verder ben ik van mening dat wij veel meer leren van de Kenianen dan zij van ons, dat wij hun niet iets kunnen brengen maar dat zij ons heel veel te bieden hebben.

Wat zijn je hobby’s ?: Ik werk teveel om hobby’s te hebben…. Ik doe wat vrijwilligerswerk bij verschillende stichtingen in mijn vrije tijd.

Wat hoop je van deze reis te leren?: Ik heb al veel gereisd en ben van mening dat elke reis heeft gezorgd voor meer inzichten over mijzelf, mijn kijk op de maatschappij gevormd heeft en mij vooral inzichten heeft gegeven over mijn eigen krachten en mogelijkheden.
Ik vind dat het je als mens een stuk rijker maakt wanneer je je horizon verbreed en gaat kijken naar de hulpbehoevende landen om ons heen. Je ervaart hoe mensen in een andere cultuur met elkaar omgaan, hoeveel verschil er is tussen je vertrouwde cultuur en de onbekende/andere cultuur, verschil in communicatie en aanpak.
Een Zuid Afrikaans gedichtje wat ik meekreeg bij een van mijn reizen luidt:

Omhels de vreemdeling
Je bent wie je bent vanwege de mensen om je heen
Zonder vreemdeling ben je niet compleet
Vecht voor hem, probeer uit te vinden wie hij is en wat hij nodig heeft.

Ik heb inmiddels verschillende vreemdelingen ontmoet die mijn leven hebben verrijkt en een stuk mooier hebben gemaakt ! Ik ben reuze benieuwd naar alle vreemdelingen die wij zullen ontmoeten in Kenia en wat zij ons leren!

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: Op 19 jarige leeftijd voor een jaar naar Ghana vertrekken. Het vertrouwde, veilige, gestructureerde Nederland inruilen voor een chaotisch, druk, onbekend land met een andere cultuur.

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Een parachutesprong / Rondreis door Europa.

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Barry Atsma of iets reëler voor een vliegticket (bestemming maakt niet uit).

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Een bruine boterham met kaas en een glas koude melk

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Een glimlach, humor, ruimte in mijn hart en geest voor nieuwe indrukken en ervaringen.

Wat is jouw motto voor het leven?: Hakuna Matata: Leven zonder zorgen. Leven met de dag.

Wypkje Hofman 

Naam: Wypkje Hofman
Leeftijd: 19
Woonplaats: Graft/Leiden

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Aankomend jaar ga ik Rechtsgeleerdheid studeren aan de universiteit Leiden. Daarnaast heb ik ook verschillende bijbaantjes, maar ik zal me het meest focussen op mijn studie.

Waarom ga jij met deze reis mee?: Ik was altijd al heel geïnteresseerd in vrijwilligerswerk, omdat je mensen kunt helpen zonder er iets voor terug te krijgen of te verwachten. Deze kans deed zich voor met het project voor Kenia en het lijkt me een hele goede en interessante ervaring.

Wat zijn je hobby’s?: Sporten, uitgaan, shoppen, leuke dingen doen met vriendinnen.

Wat hoop je van deze reis te leren?: Ik hoop ervan te leren dat ik een andere kijk op het leven kan krijgen en meer kan waarderen wat ik zelf wel heb.

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: In achtbanen gaan in Walibi, terwijl ik eigenlijk hele erge hoogtevrees heb.

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Een reis maken naar Zuidoost-Azië, bij voorkeur Thailand.

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Eten!

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Mijn oma’s gehaktballen (de lekkerste ooit) met aardappels!

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Mijn knuffel, kleren, een foto van mijn vriend, een foto van mijn familie en een foto van mijn vrienden.

Wat is jouw motto voor het leven?: De wereld verkennen, meer ervaring op doen en nog veel meer leuke mensen leren kennen!

Casper Jolen 

Naam: Casper Jolen
Leeftijd: 16
Woonplaats: Heerhugowaard

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: HAVO 4

Waarom ga jij met deze reis mee?: Nieuwe ervaringen

Wat zijn je hobby’s?: Gamen, afspreken met vrienden

Wat hoop je van deze reis te leren?: Samenwerken met een voor mij onbekende cultuur

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Rondreis maken door Azië

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Sushi

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Sushi

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Snapback, goede schoenen, kauwgom, zonnebrand, kleding

Wat is jouw motto voor het leven?: Het leven is als een neus, haal eruit wat er in zit

Zara Zaalberg

Naam: Zara Zaalberg
Leeftijd: 16 jaar
Woonplaats: Graft

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: ik ga dit jaar beginnen op de MBO hotelschool in Amsterdam met de opleiding hotelmanagement/ondernemer

Waarom ga jij met deze reis mee?: Het lijkt me een hele mooie ervaring om deze mensen te helpen met iets wat voor ons heel normaal is

Wat zijn je hobby’s?: Ik doe aan wedstrijd shorttrack

Wat hoop je van deze reis te leren?: Ik hoop te zien hoe het er aan toe gaat in een andere deel van de wereld en hoe mensen leven met dingen wat voor ons heel primitief is allemaal

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: Ik ben gaan paragliden in Duitsland afgelopen vakantie

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Als ik afgestudeerd ben wil ik veel gaan reizen

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Sushi

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Pizza

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: M’n mobiel+oplader, tandenborstel, kleding, anti insecten spray, scheermesje

Wat is jouw motto voor het leven?: Het komt zoals het komt, geniet van elke dag alsof het de laatste is.

Mick Smits

Naam: Mick Smits
Leeftijd: 16
Woonplaats: De Rijp

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Ik werk voor de KNVB als Scheidsrechter

Waarom ga jij met deze reis mee?: Ik wil iets voor de mensheid betekenen

Wat zijn je hobby’s?: Sporten,televisie

Wat hoop je van deze reis te leren?: Heel veel dingen

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: Te gast zijn bij PaulsPuberKookShow. ik ging daar samen koken met Paul en praten over alles. Elke zaterdag is de PuberKookShow te zien bij de VARA 19.00uur NPO3

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Een wereldreis maken, en betaald voetbal fluiten

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: KIPSATEEEE

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Patat Satésaus

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?:

Schoenen, zonnebrand, kussen, dekbed en drop

Wat is jouw motto voor het leven?: Fake a Smile, Move On!

Lia

Kirsten Hol

Naam: Kirsten Hol
Leeftijd: 16
Woonplaats: Graft

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Havo

Waarom ga jij met deze reis mee?: Ik ga met deze reis mee omdat ik hiermee anderen kan helpen

Wat zijn je hobby’s?: Karate, knutselen, tekenen

Wat hoop je van deze reis te leren?: Hoe mensen daar leven.

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: Het moment dat je gebeld word of je geslaagd bent of niet

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Wereldreis maken

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Voor een feestje

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: IJs

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: EHBO set, paspoort, camera, kleren en zonnebrand

Wat is jouw motto voor het leven?: Be yourself

 

Noëlla Mugeni

Naam: Noëlla Mugeni
Leeftijd: 17
Woonplaats: Graft

Wat is je beroep/bijbaan/studie?: Ik zit op het Horizon College Alkmaar daar dit ik nu in mijn 2e jaar van de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening

Waarom ga jij met deze reis mee?: Ik ga mee met deze reis omdat ik zelf ook uit Afrika kom en weet hoe mijn leven had kunnen zijn als wij niet gevlucht zouden zijn. Ik heb altijd al vrijwilligerswerk in Afrika willen doen. Verder vind ik het een mooie ervaring om eens te zien dat mensen die weinig hebben ook heel gelukkig kunnen zijn met wat ze wel hebben. De meesten zijn nog gelukkiger dat wij. Ik denk dat ik veel kan leren van deze reis.

Wat zijn je hobby’s?: Mijn hobby’s zijn voetballen en zingen

Wat hoop je van deze reis te leren?: Ik hoop te leren dat ik blij moet zijn met alles wat ik heb en dat je ook gelukkig kan zijn met kleine dingen.

Wat is het spannends dat je ooit in je leven gedaan hebt?: Het spannendste moment in mijn leven was toen ik uit huis geplaatst werd, en niet wist of ik een pleeggezin zou vinden/krijgen.

Wat staat er boven aan op je bucket list?: Een wereldreis maken

Waar kunnen wij jou nachts voor wakker maken?: Sushi

Wat is het eerste dat je zou willen eten als je weer in Nederland bent?: Aardappel, witlof en een gehaktbal

Als je maar 5 dingen mee mag nemen naar Kenia wat zou je dan mee nemen?: Mijn Ipod + lader, Anti-insectenbeet spray, camera, zonnebril en een scheermesje.

Wat is jouw motto voor het leven?: Altijd blijven lachen, er is altijd iemand die het slechter heeft dan jij

Lisa Klercq

Naam: Lisa Klercq
Leeftijd: 17
Woonplaats: Heerhugowaard

Bijbaan: achter de kassa bij de DekaMarkt

Waarom ga je mee op deze reis?: Ik kreeg een brief thuis en toen leek het me super leuk om mee te gaan.

Hobby’s: Piano spelen, badmintonnen

Wat hoop je van deze reis te leren?: Veel woorden in de taal die ze daar spreken.

Wat is het spannendste wat je ooit gedaan hebt: spokentocht in de nacht op de camping.

Wat staat er bovenaan je bucketlist?: Duiken. Het liefst ergens waar het water heel helder is en met mooie vissen en koralen.

Waar kan je mij snachts voor wakker maken? ijs!!!!

Wat is het eerste wat je zou willen eten als je in Nederland bent: pannenkoeken

Als je maar 5 dingen mag meenemen naar Kenia, wat zou je dan meenemen: kleren, geld, fotocamera, woordenboek en cadeautjes

Wat is je levensmotto: heb ik eigenlijk niet.