Jongerenreis 2018

Aftermovie

Voor de reis

Voor de reis

In 2018 gaat er weer een groep jongeren naar Kenia. Het doel van deze reis is het verder opbouwen van de St. Patrick Acadamy in Sakutiek. Fr. San Sankale is de priester die de reis vanuit Kenia zal ondersteunen.

De jongeren zullen geld ophalen voor de bouw van o.a. een meisjes slaapzaal en een eetzaal. Het geld zal ook gebruikt worden voor de inrichting van de gebouwen.

Veel kinderen moeten lange afstanden afleggen om op school te komen. Vooral voor meisjes is deze reis erg gevaarlijk. Daarom is het zo belangrijk dat er slaap- en eetzalen bij de school komen. Dan kunnen de kinderen gewoon op school blijven. Een bijkomend voordeel is dat ze dan ook meer tijd hebben voor hun huiswerk. Thuis komen ze daar namelijk niet aan toe.

We kennen de kracht van social media en willen daar graag gebruik van maken. Daarom zult u veel verslagen vinden van de inzamelingsacties en bijeenkomsten. De agenda zal zo nauwkeurig mogelijk worden bijgehouden zodat u op de hoogte bent van komende acties. De 50-plusreizigers gaan veel beeldmateriaal verzamelen in Kenia, dus dat kunt u hier ook vinden.

Wij als groep willen u graag meenemen tijdens ons voorbereidingsjaar en natuurlijk de reis zelf.

Teambuilding en vergaderen

Inmiddels zijn we een paar keer bij elkaar gekomen. Tijdens deze "vergaderingen" leren we elkaar beter kennen door een spel of kort gesprek. Ook bespreken we de afgelopen en komende grote acties. Iedere vergadering is er ruimte om in een klein groepje te brainstormen over meer manieren om geld in te zamelen. Grote en kleinere acties, onze hersenen kraken ervan.

Inmiddels kennen wij elkaar al aardig goed. Wij willen ook graag dat de mensen die ons volgen, ons ook beter leren kennen. Daarom zullen er de komende weken een soort interviews geplaatst worden. Hier en op Facebook. Houdt u daarom onze Facebook en website goed in de gaten!

Eerste keer brainstormen

Op 21 september is de groep jongeren van 2018 voor het eerst bij elkaar gekomen sinds de algemene informatie bijeenkomst. De avond was bedoeld om elkaar beter te leren kennen, de plannen van de reis te bespreken en ideeën op te doen voor het inzamelen van geld.

Nadat Pieter Bijl een korte introductie hield over het doel van de reis, kon de brainstormsessie beginnen. De jongeren zijn erg enthousiast, dus er zijn veel leuke acties bedacht.

Toen alle hoofden leeg waren, is er een plan bedacht over hoe wij de website en social media willen gebruiken. Ook daar zijn goede ideeën over besproken.

Na afloop ging iedereen met een goed en gemotiveerd gevoel naar huis. Ze hebben er erg veel zin in !