Logboek

In het logboek zullen wij verslagen plaatsen van activiteiten die (een deel van) de groep heeft meegemaakt. Als we in Kenia zijn, zullen wij hier onze belevenissen delen.

5 mei Fair - Oegstgeest

Op 5 mei stonden we met Samen voor Kenia op de markt van Oegstgeest. Met 200 kramen en de vrijmarkt besloeg de markt het hele centrum van Oegstgeest. Van de organisatie mochten we als goed doel voor een klein bedrag een kraam op de markt gebruiken. Vanwege het prachtige weer waren er heel veel mensen op de markt afgekomen en velen van hen waren geïnteresseerd in ons project. Frouke, Ilja, Lola, Freeke en Niels hebben bij de kraam tweedehands spulletjes verkocht en er werd ook met de collectebus rondgegaan. We hebben veel kunnen verkopen en we hebben een mooi bedrag van 263,80 euro opgehaald. Het was een hele gezellige en leuke dag!

Kerkdienst in Ontmoetingskerk Heerhugowaard

Op 8 april was er in Heerhugowaard een kerkdienst die een klein Keniaans tintje had. De collecte ging namelijk naar Samen voor Kenia. En na afloop van de dienst konden de kerkgangers een stuk taart bij ons halen. De bijdrage ging ook naar Samen voor Kenia.

Ik vond het erg leuk om in 'mijn eigen kerk' uitleg te geven over het project. De reacties van de mensen waren zeer positief.

Ilja, Annemijn en Kim, bedankt voor het bakken van de taarten!

- Frouke

Keeztoernooi

Na het succes van de vorige keer hebben we besloten om nnog een keezavond te organiseren. Ook deze avond was super leuk en gezellig. Ook hebben we weer een mooi bdrag opgehaald. Iedereen was super enthousiast en er werd heel fanatiek gespeeld. Tijdens het spelen hadden we weer lekkere borrelhapje verzorgt door "De Walvis". Er waren die avond ook hele mooie prijzen gesponsord waar hard om werd gestreden.

Heel veel dank aan iedereen die geholpen heeft om deze fantastische avond mogelijk te maken.

-Ilja

Benefietconcert

Het benefietconcert was een groot succes. Met dank aan alle optredens en de catering.

Sponsorloop basisschool "De Ark"

Op 20 maart gingen wij, Ilja en Florine, met stralend zonnig weer naar Hensbroek, om daar de groepen 1 tot en met 8 van basisschool De Ark te ondersteunen tijdens de sponsorloop. De sponsorloop wordt jaarlijks gehouden voor een goed doel, en dit jaar hebben ze Samen voor Kenia als sponsordoel uitgekozen! Na een hartelijk onthaal raakten we al snel aan de praat met de kinderen die gingen lopen. Op de plaatselijke ijsbaan (waar gelukkig geen ijs op lag!) werd de sponsorloop gehouden. Ilja stond met stiften in de aanslag klaar om de rondjes die de kinderen liepen af te tekenen, terwijl Florine met de sponsorloop meeliep en onderweg veters strikte en de kinderen aanmoedigde. We hebben het ontzettend leuk gevonden om met de kinderen en leraren van basisschool De Ark aan deze sponsorloop mee te doen, die een prachig bedrag van meer dan €3000 heeft opgebracht! We willen iedereen  van de school bedanken voor de geweldige dag!

Keezen voor Kenia -  Keeztoernooi

Zaterdag 20 januari was het zover. Het keeztoernooi in de Grote Kerk van de Rijp.

Om 19.00 kwamen de eerste fanatiekelingen al binnen, klaar om te spelen. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een lekkere (zelfgebakken) plak cake, begon de eerste ronde.

Na 45 minuten kwamen de eerste winnaars hun puntenformulier al inleveren. Kort daarna werd de tweede ronde gestart. Dit ging samen een wijntje en met het gesponsorde bittergarnituur door restaurant De Walvis uit de Rijp.

Naar mate de avond vorderde, werd het steeds gezelliger in de kerk. Er werden gezellige gesprekken gevoerd. De spelers werden ook steeds fanatieker. Nadat de 3 rondes gespeeld waren, was het tijd voor de prijsuitreiking. Rond elf uur was de avond afgelopen.

Wij willen iedereen bedanken die zo enthousiast heeft meegedaan aan het Keeztoernooi. We hebben gehoord dat het voor herhaling vatbaar is, dus wie weet tot de volgende keer!

-Kirsten

Oliebollen bakken

Klik hier om een tekst te typen.

Kerstviering op kinderdagverblijf de Boshoeve

 

Op maandag 18 december hebben we ons eigen marktkraampje op de kerstviering van de Boshoeve mogen neerzetten. Hier werd een kerstwandeling georganiseerd, waar het hele kerstverhaal tot leven kwam. En dan hoort de markt daar natuurlijk ook bij! Met heerlijke verse vis, maar natuurlijk ook gewoon kerstkransjes. Wij hebben op de markt mogen staan om geld op te halen voor het project. We hebben zakjes met kerstkransjes verkocht en prachtige kaarten. Daarmee hebben we weer een deel opgehaald voor het project.

Met dank aan kinderdagverblijf de Boshoeve, dat wij hier mochten staan.

Kerstmarkt De Rijp

Op zaterdag 9 december stond Samen voor Kenia op de Kerstmarkt van de Rijp. De Grote Kerk van de Rijp wordt omgetoverd tot een kerstmarkt. Verschillende kraampjes verkochten (zelfgemaakte) spullen. Zoals plantjes, kaarten, hobby spullen, kaarsen en zeepjes.

Bij ons kraampje konden mensen zich verkleden als kerstverhaalfiguur, zoals een engel, Jozef of Maria. Als iedereen goed verkleed was, werd er een foto gemaakt. Deze kon men later op onze website downloaden en bijvoorbeeld gebruiken als kerstkaart. 

Er is veel gelachen en er zijn mooie foto's gemaakt. Het was een geslaagde middag!

Pieten voor Kenia

Vanaf eind november tot begin december hebben een aantal pieten van sinterklaas ons geholpen om geld in te zamelen. Dit deden ze door langs te gaan bij mensen thuis om de kinderen een gezellige middag of avond te bezorgen. Er waren veel enthousiaste gezinnen die zich hadden opgegeven. Zelfs een kinderopvang wilde graag een paar pieten tijdens de sinterklaasviering. Sommige gezinnen vierden sinterklaas op een andere dag dan 5 december, dus zijn er meerdere pieten ingeschakeld om zich in te zetten.  Samen voor Kenia zorgde ervoor dat de pieten op de afgesproken tijd en locatie aanwezig waren. En dat was nog best een klus. Na afloop van een sinterklaasviering vertelden de pieten dat ze het zo leuk vonden dat de kinderen altijd blij waren. En ook de volwassenen deden enthousiast mee.  

Wij willen iedereen bedanken die zich heeft opgegeven voor "Pieten voor Kenia". Het was een groot succes! 

- Ingeborg

15 oktober: Afrikaanse kerkdienst en kennismaken

Kerkdienst en koffie drinken.

We begonnen de ochtend met de uitzwaaidienst van de 50-plusreis. Deze dienst was bedoeld om de 50-plusreis een goede reis te wensen. De collecte was voor onze reis bestemd, dus waren wij ook aanwezig. Tijdens deze dienst leerde de gemeente ook onze groep kennen. Dit was voor ons de eerste keer dat we samen kwamen. Na de kerkdienst bleven we nog om koffie te drinken en alvast kennis te maken met elkaar en de gemeente.

 

Kennismaken en eerste vergadering

Na de kerkdienst verzamelden we bij Niels thuis. Hier vond de vergadering plaats. We begonnen met een kort kennismakingsspel. We deden een balspel waarbij je de naam van de persoon moet noemen naar wie je gooit. Na paar rondjes werden de namen vervangen door hobby’s. We hebben dit spel ook nog in de variant woonplaats en leeftijd gedaan.

Na dit leuke spel gingen we lunchen. Iedereen had iets lekkers meegenomen, hierdoor was de tafel goed gedekt. Toen ieder zijn buikje rond gegeten had, deden we nog een kennismakingsspel: Krantenmeppertje. Dit was ook erg leuk.

Toen was het tijd voor het serieuze gedeelte; de jaarplanning en brainstormsessie over de komende activiteiten. We hebben een aantal grotere evenementen bedacht. Als we meer hierover weten, kunt u dit vinden in de agenda, op de home pagina van jongerenreis 2018 of onder het kopje acties.

 

- Frouke

21 septemer: Eerste vergadering

Op 21 september is de groep jongeren van 2018 voor het eerst bij elkaar gekomen sinds de algemene informatie bijeenkomst. De avond was bedoeld om elkaar beter te leren kennen, de plannen van de reis te bespreken en ideeën op te doen voor het inzamelen van geld.

Nadat Pieter Bijl een korte introductie hield over het doel van de reis, kon de brainstormsessie beginnen. De jongeren zijn erg enthousiast, dus er zijn veel leuke acties bedacht.

Toen alle hoofden leeg waren, is er een plan bedacht over hoe wij de website en social media willen gebruiken. Ook daar zijn goede ideeën over besproken.

Na afloop ging iedereen met een goed en gemotiveerd gevoel naar huis. Ze hebben er erg veel zin in !

- Frouke