Wie zijn wij?

Wij zijn een groep jongeren uit onder andere de Rijp en Graft. In het schooljaar 2017/2018 gaan wij geld inzamelen door middel van acties. Gulle gevers zijn natuurlijk ook welkom!

Het geld is bestemd voor een school in Sakutiek, Kenia. De school heeft nu zo'n 100 leerlingen. We hopen dat dit kan uitbreiden tot 400 leerlingen. Om zoveel leerlingen goed les te kunnen geven, moeten er meer lokalen bij gebouwd worden. Maar ook slaap- en eetzalen. Veel kinderen moeten ver lopen om naar school te gaan. Vooral voor jonge meisjes is dit erg gevaarlijk. Door slaap- en eetzalen te bouwen, kunnen deze kinderen op school overnachten.

Meer informatie over het doel van onze reis vindt u op deze pagina: Waar gaan we naar toe

Even voorstellen...

Kirsten Hol

Naam : Kirsten Hol

Leeftijd : 19 jaar

Woonplaats : Graft

Wat is je beroep/studie/baan? Ik heb op dit moment een tussenjaar genomen van mijn studie HBO wiskunde docent. Ik ben nu aan het werk bij de Jumbo in Purmerend.

Wat zijn je hobby’s? Creatief bezig zijn en het plannen van evenementen

Waarom ga jij mee naar Kenia? 3 jaar geleden ben ik ook mee geweest naar Kenia. Dat heeft mij zo enorm aangegrepen dat wanneer mogelijk, ik graag nog een keer terug zou willen gaan.

Welke dingen móeten mee naar Kenia? Naast mijn camera om alles vast te leggen ook de zonnebrand.

Wat ga je missen als je in Kenia bent? Ik denk dat ik niks echt mis omdat ik ook veel respect heb voor hun manier van leven.

Wat staat er nog op jouw bucket-list? Met een kleine groep vrienden door europa trekken met de auto om zo van alles te kunnen zien.

Niels Gillebaard

Naam: Niels Gillebaard      

Leeftijd: 33

Woonplaats: De Rijp

 

Wat is je beroep/studie/baan?: Ik ben predikant

Wat zijn je hobby’s?: Reizen en ik speel graag gitaar

Waarom ga jij mee naar Kenia?: Omdat we met elkaar deze wereld een stukje mooier kunnen maken als we delen. En omdat we een geweldig groep hebben die zich willen inzetten voor de kinderen in Sakutiek (Kenia) die veilig naar school willen!

Welke dingen móeten mee naar Kenia?: Leuke spelletjes, speelgoed en Engelse boeken voor de kinderen in Kenia.

Wat ga je missen als je in Kenia bent?: De lieve mensen van onze Protestantse gemeente die zo betrokken zijn bij dit project.

Wat staat er nog op jouw bucket-list?: Nog meer mensen enthousiast maken voor zulke mooie projecten als Samen voor Kenia.

 

Kevin de Jong

Naam: kevin de jong
Leeftijd: 20

Wat is je beroep/studie/(bij)baan? Ik ben vrachtwagenchauffeur binnen Nederland.

Wat zijn je hobby's? Tekenen, fotografie (meestal landschap).

Wat móet er mee naar Kenia? Mijn fototoestel, enthousiasme en veel plezier.

Wat ga je missen als je in Kenia bent? Ik ga niks missen. In Kenia ga ik veel leren en ik kan echt wel overleven dat ik niet op het internet kan.

Wat staat er nog op jouw bucket-list? Touren met een VW T1 bus
En later nog wat met grafisch vormgeving doen.

Ingeborg Hol

 Naam: Ingeborg Hol

 Leeftijd: 17                       

Wat is je beroep/studie/baan?
:
Ik zit momenteel in mijn examenjaar van de havo, en ga hierna HBO Technische Verpleegkunde doen.

Wat zijn je hobby’s?:
Gitaar spelen vind ik erg leuk, maar een dag/weekend hiken met vrienden vind ik ook echt tof om te doen.

Waarom ga jij mee naar Kenia?:
Ik ga mee met Kenia, omdat ik in 2015 ook al heel graag mee wilde, maar toen te jong was. Ik ga nu mee om dezelfde reden: ervaring opdoen. Ik ben erg geïnteresseerd in verschillende culturen en verschillende landschappen. Ook wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de samenleving. Zowel hier, als in derde wereld landen.

Welke dingen móeten mee naar Kenia?:
Ik denk dat ik het maar hou op een afritsbroek, goede bergschoenen, een klamboe, en een comfortabele trui. Oh, en mijn paspoort en medicatie. Een goed boek voor de vliegreis is ook een goed idee.

Wat ga je missen als je in Kenia bent?:
Waarschijnlijk toch wel een beetje het internet en de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Ook denk ik dat ik mijn vader zijn kookkunsten erg zal gaan missen.

Wat staat er nog op jouw bucket-list?:
Mijn bucketlist is super lang, maar de eerst volgende die ik ga kunnen afvinken zijn waarschijnlijk: een tattoo nemen, in mijn eentje een week backpacken, en op een heel hoog gebouw klimmen.

Freeke Molenaar

Naam: Freeke Molenaar

Leeftijd: 58 jaar

Woonplaats: Oudemirdum

 

Wat is je beroep/studie/baan?: orthopedagoge, momenteel geen baan, maar enorm veel te doen in nieuwe huis en tuin.

Wat zijn je hobby’s?: wandelen met de hond, lezen, fries leren, zingen.

Waarom ga jij mee naar Kenia?: de vorige twee keer heb ik genoten van de kleuren en geuren van het land, het contact met de mensen, de muziek, de wildlife-safari en het bijzondere om dat met anderen mee te maken en te delen. Dat smaakt naar meer...

Welke dingen móeten mee naar Kenia?: gebreide babymutsjes, sportspullen en boeken voor de school, iets dierbaars voor Father San en Father Joseph en mijn tandenborstel.

Wat ga je missen als je in Kenia bent?: bruin brood met oude kaas en mijn kleinkinderen Livia, Aïsha en Tyge.

Wat staat er nog op jouw bucket-list?: een trektocht door Scandinavië en dan walvissen en het Noorderlicht zien in de Lofoten.

Florine Marinelli

Naam: Florine Marinelli

Leeftijd: 24

Woonplaats: Amsterdam

 Wat is je beroep/studie/baan?: Student fysiotherapie

Wat zijn je hobby’s?: Hardlopen, yoga, zingen.

Waarom ga jij mee naar Kenia?: Ik wil graag het project in Sakutiek steunen en de Fathers weer ontmoeten

Welke dingen móeten mee naar Kenia?: Zonnebrand...

Wat ga je missen als je in Kenia bent?: Mijn vrienden, de Amsterdamse grachten

Wat staat er nog op jouw bucket-list?: Halve marathon rennen

Annemijn Joppe

Naam: Annemijn Joppe

Leeftijd: 19

Woonplaats: Hillegom

 

Wat is je beroep/studie/baan?:

Ik studeer voor Biologisch-medisch analist op de afdeling Pathologie in Leiden. Daarnaast loop ik ook op dit moment mijn stage in het ziekenhuis in Haarlem.

Wat zijn je hobby’s?:

Ik speel viool, vind het leuk om creatief bezig te zijn en fotograferen.

Waarom ga jij mee naar Kenia?:

In 2015 ben ik ook mee gegaan naar Kenia, en dat heeft een enorme indruk op mij gemaakt. Daarom ga ik graag nog een keer terug om nog een handje bij te dragen en om nog meer van de cultuur op te vangen.

Welke dingen móeten mee naar Kenia?:

Mijn camera gaat sowieso mee, Ik hoop daar nog wat prachtige plaatjes te schieten. Ook was het erg leuk om met de kinderen foto’s te kijken van Nederland dus ik neem zeker een boekje met foto’s mee.

Wat ga je missen als je in Kenia bent?:

Ik ga helemaal niks missen. Ik wil al zo lang weer terug naar Kenia, dat er niks te missen valt.

Wat staat er nog op jouw bucket-list?:

Ik wil sowieso nog een keer de Victoria watervallen bekijken. En hoop nog veel meer van Afrika te kunnen zien. Maar de trans Siberië express staat ook nog zeker op mijn lijstje.

Ilja Jonk

Naam: Ilja Jonk

Leeftijd: 17

Woonplaats: Graft

 Wat is je beroep/studie/baan?: Business Studies

Wat zijn je hobby’s?: Karate, Lezen, Tv kijken.

Waarom ga jij mee naar Kenia?: Omdat het mij een ontzettend leuke en mooie ervaring lijkt.

Welke dingen móeten mee naar Kenia?: Kleding, Paspoort en Geld.

Wat ga je missen als je in Kenia bent?: Mijn Familie

Wat staat er nog op jouw bucket-list?: Een reis naar Azië & een tijdje in het buitenland wonen.

 

Frouke Zuidema

Naam: Frouke Zuidema

Leeftijd: 20

Woonplaats: Heerhugowaard

Wat is je beroep/studie/baan?: Ik studeer aan de iPabo in Alkmaar. Daarnaast geef ik bijles en ben ik vrijwilliger bij de Ontmoetingskerk in Heerhugowaard.

Wat zijn je hobby’s?: Creatief bezig zijn hardlopen, langlaufen, lesgeven, vrijwilligerswerk, oppassen en zijn in Scandinavië.

Waarom ga jij mee naar Kenia?: Door de kinderen in Kenia heb ik mijn passie ontdekt voor lesgeven en daar wil ik graag weer iets voor terug geven. In 2015 ben ik meegegaan met de jongerenreis van 2015 naar Kenia. Deze reis werd o.a. georganiseerd door de kerkgemeente waar ik bij aangesloten ben. Een aantal jaar voor de reis van 2015 ging er een jongerenreis naar Tanzania. Door het enthousiasme van die groep werd ik aangestoken.

Welke dingen móeten mee naar Kenia?: Zeker weten een camera en schriftje waar ik alles mee kan vastleggen zodat ik ook na terugkomst weer het ‘Kenia gevoel’ kan oproepen. Daarnaast een goede zonnebrand (ik verbrand heel snel) en speelgoed om met de kinderen mee te spelen.

Wat ga je missen als je in Kenia bent?: Ik hoop dat ik weer zo’n geweldige tijd ga hebben dat ik geen tijd heb om te missen.

Wat staat er nog op jouw bucket-list?: Voor een langere tijd wonen en studeren/werken in het buitenland, een opleiding doen over beeldende vorming en dat ik mijn PABO-diploma mag halen.