Wij zijn 19 jongeren en hun begeleiders, uit Heerhugowaard en samen bouwen we aan de zorg in Kenia. Met de bouw van een nieuwe verpleegstersschool helpen we een hele gemeenschap aan goede zorg dichtbij huis.

Maar uit wie bestaat die projectgroep precies? Hoe heten ze, en wat doen ze in het dagelijks leven?

En welke (dierlijke) eigenschappen gooien ze in de strijd tijdens dit project?

Op deze pagina worden ze stuk voor stuk aan u voorgesteld.

De jongeren

Eva Klercq

18 jaar

Dit lijkt me een heel bijzonder project, en iets wat je je hele leven bij blijft. Ik hoop dat het me leert meer te genieten van wat ik heb. Want al besef ik het soms niet, ik heb het hier toch best wel goed. En natuurlijk kijk ik er naar uit om het land daar te zien, de cultuur te leren kennen en een mooie reis mee te maken.

Ik ben net begonnen aan mijn eerste jaar van de studie Pedagogische Wetenschappen, dit studeer ik op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het lijkt mij leuk om later met kinderen te werken en die kinderen te kunnen helpen.

Ik houd van muziek, niet alleen het luisteren ervan maar ook zelf muziek maken! Ik speel zelf al jaren accordeon, hier houd ik heel veel van! Ik heb accordeonles en speel ook in twee accordeonorkesten. Dit neemt het meeste van mijn vrije tijd op.

Als ik mezelf aan de hand van een Afrikaans dier wil voorstellen vergelijk ik mijzelf met een hyena, omdat het natuurlijke geluid wat een hyena maakt als lachen beschreven wordt. Een hyena lacht dus altijd, en ik probeer zelf ook altijd met een brede glimlach rond te lopen en veel te lachen. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

 

Daisy Groen

16 jaar

Ik kijk uit naar de activiteiten die we gaan doen om geld op te halen en ik ben benieuwd naar de reis en hoe dat impact op mijn leven zal geven en wat ik ervan kan leren. In mijn hoofd is het avontuur al begonnen, en ik heb al wat klusjes gedaan om geld op te halen. Ik heb er ontzettend veel zin in, en ben blij dat ik deze kans krijg!

Ik zit op het mediacollege in Amsterdam en doe daar Ruimtelijke Vormgeving. Ik werk doordeweeks in de Albert Heijn en in het weekend op de dappermarkt in Amsterdam. Mijn hobby’s zijn piano en gitaar spelen, creatief bezig zijn. Ik zit bij de reddingsbrigade, ik speel in musicals en ik ben actief bij de kerk.

Ik vergelijk mijzelf met een Afrikaanse Zeebeer omdat ik zelf erg nieuwsgierig ben en van alles wil leren. Ook hou van water en zwemmen. Ik voel me helemaal thuis in en op het water.

 

Shanna Koppejan

17 jaar

Ik wil al een hele poos iets van vrijwilligerswerk doen en dit project lijkt me erg leuk. Ik kijk er naar uit andere culturen te leren kennenn.

Momenteel zit ik in het laatste jaar van het vwo op Han Fortmann. Verder heb ik eigenlijk best veel hobby’s. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind, maar ik denk met name tekenen(/schilderen) en lezen.

Ik vind schildpadden erg leuke dieren, maar ik denk ook dat ik er wel een beetje op lijk. Schilpadden zijn namelijk vaak best wel nieuwsgierig zijn, net als ik. Verder ben ik in de winter ook trager en verstop ik me het liefst in huis. Als laatste vind ik zwemmen erg leuk, dus ik lijk soms best wel op een schildpad.

 

Ida Zuidema

18 jaar

Ik wil mee naar Kenia omdat ik er erg naar uitkijk om het komende jaar en de twee weken in Kenia vrijwilligerswerk te doen, om iets te kunnen betekenen voor anderen die minder hebben. En natuurlijk kijk ik ook uit naar het zien van de ‘Big Five’ in het wild en het ontmoeten van de lokale bevolking.

Op dit moment studeer ik aan de UvA met als studie ‘Europese Studies’. Ik zit op voetbal en ik speel harp. Ook hou ik erg van lezen in mijn vrije tijd.

Ik zou mezelf vergelijken met een leeuw, omdat ik het liefst zelf ook alleen maar bezig ben met eten en slapen. Ook bescherm ik de mensen die in mijn ‘roedel’, vriendenkring zitten en heb ik graag mijn familie en vrienden om me heen.

 

Sanne Obbink

18 jaar

Ik kijk het meest uit naar de acties die we gaan doen. We helpen elkaar en we zamelen samen geld in voor een heel bijzonder doel. Ik kijk ook uit naar de reis. Het lijkt mij heel bijzonder om te zien hoe de mensen daar leven.

Ik studeer aan Hogeschool iPabo in Alkmaar. Ik vind het heel erg leuk om te zingen. Ook hou ik ervan om met vrienden en vriendinnen af te spreken, uit te gaan of muziek te maken.

Ik vergelijk mezelf met een giraf. Een giraf is rustig, maar toch zie je ‘m niet over het hoofd. Ik bekijk eerst goed de situatie van een afstand, maar dat betekent niet dat ik stil en verlegen ben. Ik ben juist heel erg enthousiast en vrolijk.

 

Linda Wolzak

15 jaar

Ik wil graag meewerken aan het verbeteren van het leven van de mensen en tegelijkertijd zelf ook leren om blij te zijn met wat je hebt en dat je niet perse meer geld of spullen nodig hebt. Ik wil ook iets goeds doen! Nu hoop ik samen met een leuke groep mensen deze bijzondere reis te kunnen maken. Dit is een kans die ik echt niet wil missen!

Ik doe vwo op het Huygens College. Daarnaast doe ik aan handbal.

Het dier dat ik gekozen heb is een grondeekhoorn, omdat ze in het begin altijd erg verlegen zijn, maar als ze op hun gemak zijn helemaal niet meer. Dit herken ik heel erg in mezelf, net als het feit dat ze erg lastig op de foto te krijgen zijn. Ik probeer over het algemeen er namelijk voor te zorgen dat ik op zo min mogelijk foto’s sta. Hierom heb ik voor de grondeekhoorn gekozen.

 

Martijn Molenaar

20 jaar

Ik ga komend jaar mee naar Kenia om daar de handen uit de mouwen te steken. Ik kijk uit naar dit project omdat het me een hele gave ervaring lijkt om daar de cultuur te leren kennen en samen een verschil te maken in het leven van die mensen.

Ik hou van zingen, acteren en musical spelen. Momenteel doe ik de opleiding media en entertainment management bij Hogeschool InHolland Haarlem, maar het liefst zou ik later acteur zijn.

Ik zou mezelf vergelijken met een brandnetel. In eerste instantie kan ik wat afwachtend en op mezelf overkomen, maar als je me goed behandelt dan komt mijn vriendelijke natuur tevoorschijn. Ik streef er naar een goede vriend te zijn waarop je kunt bouwen, en mensen die de tijd nemen om een vriendschap met me te onderhouden zullen een loyale en trouwe vriendschap terugkrijgen. Als je goed met mij om gaat dan behandel ik jou goed maar wanneer je me uitdaagt of verkeerd behandelt kan ik prikkelbaar en stekelig worden als een brandnetel.

 

Joeri Pols

17 jaar

Ik voel me vereerd aan dit project mee te mogen werken. Zo’n ervaring blijft je je leven lang bij. Ik kijk er naar uit een andere cultuur van dichtbij te leren kennen. Ook is mijn leven heel erg druk, en dit project zal mij wat meer focus en daarmee ook rust geven.

Ik zit in vwo 6. Mijn hobby’s zijn sport en muziek.

Ik denk dat je mij wel kunt vergelijken met de roodsnavelbuffelwever, omdat hij onderdeel is van de “Little Five” en ik ook klein ben. Het is een sociale vogel die rommelig en heel gezellig is, en dat is iets waar ik mezelf ook wel heel erg in kan vinden.

 

Karen Stapel

19 jaar

Ik kijk in de komende reis het meest uit naar het proeven van de cultuur en het back to basic gaan. Ik denk dat ik daar heel veel van kan en ga leren. Maar het komend projectjaar is denk ik ook een bijzondere reis op zich!

Ik hou van pianospelen, zingen, knutselen en lekker bankhangen. Op dit moment studeer ik BBL Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker aan het NOVA Collega in Haarlem. Dat betekent 4 dagen in de week werken op een kinderdagverblijf, en één dag in de week naar school. ‘s Avonds en in het weekend werk ik bij de Gamma.

Ik ben het best te vergelijken met een hartebeest. Mijn hart is mijn kompas en ik ga eigenlijk bijna nooit van iets anders uit. Ik ben een sociaal kuddedier die net even ietsje anders is dan de rest. Lang dacht men dat het hartebeest een hertachtige was, later kwamen ze er echter achter dat het tot de antilopes behoorde. Ook bij mij denken mensen vaak iets van mij en denken ze dat ze me snappen, maar dat duurt toch net iets langer dan je denkt.

 

Niels Welbedacht

19 jaar

Door de verhalen van de mensen die naar Kenia zijn geweest afgelopen jaren, ben ik erg enthousiast geworden en zou ik graag mijn steentje willen bijdragen bij het helpen renoveren van de Nursing school samen met andere reisgenoten van de kerk.

Ik doe de opleiding Assistent Manager Internationale Handel op het Horizon College in Heerhugowaard. Mijn hobby’s zijn muziek luisteren, films kijken lezen en uitgaan met vrienden.

Ik vergelijk mijzelf denk ik met een panter (niet de roze ). Ik denk dat ik hierop lijk omdat we beiden houden van lekker rusten het liefst natuurlijk zo lang mogelijk. Maar als de kans zich voordoet we heel actief kunnen zijn. De panter bij het jagen en ik bij mijn dagelijkse dingen zoals school, stage, werk en uitgaan.

 

Lisa Klercq

20 jaar

In 2015 ben ik ook naar Kenia geweest. Ik hoop deze keer met meer levenservaring heen te gaan en me meer bewust te worden van de verschillen tussen Kenia en Nederland. Ik wil ook graag meer contact maken met de Kenianen, want hier was ik de vorige reis wat terughoudender in. Ik kijk ernaar uit me het komende jaar in te zetten voor de groep en zo iets te kunnen betekenen voor de Kenianen.

Ik studeer ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn hobby’s zijn volleyballen en knutselen, en ik speel al jaren piano. In de kerk zet ik me ook in voor het jeugdwerk, zoals de SOOZ en het kampweekend.

Ik zou mezelf vergelijken met een stokstaartje, omdat dat een heel sociaal diertje is die in een grote familie leeft. Ik hou zelf ook erg van gezelligheid, en kan net zo’n giechel geluid maken als een stokstaartje.

 

Anne Zuidema

17 jaar

Ik ben blij dat ik meedoe in dit project, omdat het uitgaat van de gedachte samen te werken en er voor elkaar te zijn. Ik vind dan ook dat we best elkaar wat vaker mogen helpen, zonder er iets voor terug te vragen.

Ik zit in mijn eerste jaar op de Reinwardt Academie in Amsterdam en daar doe ik de studie ‘Cultureel Erfgoed’. Mijn grootste hobby is dan ook tekenen/schilderen: ik creëer dus ook een beetje mijn eigen Cultureel Erfgoed. Sinds het begin van mijn studie is er naast tekenen en schilderen nog een hobby bijgekomen: zoveel mogelijk musea bezoeken waar ik in kan met mijn ‘Museumkaart’, die heel goed samen gaat met mijn studenten OV-kaart ;).

Het Afrikaanse dier waar ik mezelf mee wil vergelijken is de ringstaartmaki. Ringstaartmaki’s kleven zich na hun geboorte aan een van de ouders vast en blijven zo een hele tijd zitten. Ik ben van plan om mijn hele studie nog lekker aan mijn ouders te hangen. Daarbij zijn Ringstaartmaki’s het grootste deel van de dag bezig met het zoeken naar voedsel. En waar eten is, ben ik. Ook hou ik net zoals koning Julian van de film ‘Madagaskar’ (zonder deze film wist ik überhaupt niet dat deze dieren bestaan), van een goed feestje.

 

Suzanne van Tunen

18 jaar

Waar ik naar uitkijk in dit komende project is de band met onze groep en de cultuur van alle mensen in Kenia die ik graag wil leren kennen. Ik verwacht dat deze reis een mooie, emotionele maar vooral een leuke reis zal worden.

In het dagelijks leven ben ik kok. Ik werk full time bij een restaurant in Amstelveen. Mijn hobby’s zijn zingen en koken.

Ik zou mezelf vergelijken met een antilope omdat ik niet van lopen hou. En hij is sierlijk, slank, gaat de confrontatie liever uit de weg, daar herkin ik mezelf zeker in. Een antilope leeft in kuddes, is een sociaal dier. Dat ben ik ook.

 

Charlotte Hage

18 jaar

Haai,

Voor dit jaar kijk ik het meest uit naar het samenwerken binnen de groep en natuurlijk naar de reis zelf.

Ik studeer Geschiedenis in Amsterdam en omdat ik mijn ouders zo lief vindt reis ik iedere dag heen en weer. Muziek maken en luisteren zijn de dingen die ik het liefst doe.

Als ik mezelf moet vergelijken met een Afrikaans dier zou ik dat doen met een Baviaan. Deze apen zijn meestal best wel slim, maar ze rennen gillend weg als er gevaar dreigt. Iets dat niet alleen toch niet zo slim is maar ook heel chaotisch wordt, en ik ben eigenlijk ook wel heel erg chaotisch...

 

Thomas Pols

15 jaar

Ik kijk het meeste uit naar het helpen van de mensen in Afrika, dat lijkt me echt bijzonder. Het lijkt me een hele mooie ervaring om de cultuur in landen zoals Kenia te beleven. En het lijkt me ook gewoon gezellig om zo’n reis te maken met deze groep en onze ervaringen met elkaar te kunnen delen.

Ik zit op het Han Fortmann waar ik vwo doe. Ik speel voetbal en ik vind het leuk om te lezen en te gamen.

Als ik mezelf met een Afrikaans dier moet vergelijken, lijk ik denk ik een beetje op een olifant. Want ik wordt niet snel boos, maar als je me echt kwaad maakt moet je oppassen. Je kan op me rekenen als je me nodig hebt. En ik zal niet snel iets vergeten.

 

Anne Hiddinga

17 jaar

Ik heb heel veel zin in onze reis naar Kenia om dat ik zeker weet dat het een ervaring zal zijn om nooit te vergeten.

Ik doe momenteel de opleiding fysiotherapie aan de HVA. Daarnaast ben ik veel bezig met mijn eigen musical, muziek schrijven en fotografie.

Ik vergelijk mezelf wel met een kameleon. Ik heb namelijk veel gezichten. Iedereen is anders rondom bepaalde mensen, zo ook bij mij. Dus het is sommige wel eens opgevallen dat ik veel kanten heb. Iets wat ik beschouw als iets positiefs. Ik denk dat het er voor zorgt dat ik me goed kan aanpassen aan een situatie. Net als de kameleon zou ik soms kunnen verdwijnen en compleet op de achtergrond staan terwijl ik bij andere mensen juist liever de leiding neem of lekker gek kan doen.

Daarnaast verf ik regelmatig mijn haar, dus kleurverandering past ook wel letterlijk bij mij!

 

Marit Welbedacht

16 jaar

Waar ik naar uit kijk in dit project is het zien van hoe mensen daar leven in hun wereld, waar er met minder geld geleefd moet worden en waar en hoe zij dan leven. Wij hebben veel luxe dingen en goede huizen en dure dingen. Ik draag graag “mijn steentje” bij om hun wereld ook een beetje mooier te maken! Ik heb er ongelooflijk veel zin in om te gaan helpen daar.

Ik zit op het Clusius College en ik doe als opleiding VMBO basis beroeps. Buiten school ben ik vaak te zien op mijn werk in de supermarkt, ik zit achter de kassa. Ik heb veel hobby’s. Eén daarvan is foto’s maken van mooie dingen zoals de natuur of onze kat Nelis! Ook ben ik graag bij mijn vriendinnen, waar we heerlijk kletsen over van alles en nog wat.

Ik kies voor het dier de leeuw omdat ik het een mooi dier vind, het dier is krachtig en leeft in groepsverband. Dit zijn eigenschappen die ik ook bij mij zelf herken. De leeuw kan als het nodig is zijn klauwen uitslaan, zeker als ik het er niet mee eens ben. Als horoscoop dier is het creatief ingesteld, een eigenschap die zeer zeker bij mij past!!

 

Frouke Zuidema

20 jaar

Jambo! Dit wordt de derde keer dat ik samen met andere jongeren met Samen voor Kenia naar Kenia mag reizen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik het Afrika-virus te pakken heb.

In Kenia kwam ik erachter dat ik graag het onderwijs in wilde en inmiddels studeer ik aan de iPABO. Verder doe ik aan volleyballen en pas ik op op de kinderen uit mijn buurt. Ik vind het heel erg leuk om creatief bezig te zijn en ik lees graag een boek. Op vrijdagavond ben ik af en toe te vinden in de SOOZ.

Ik heb al meerdere Afrikaanse dieren in het echt gezien en ik zou mezelf vergelijken met de olifant (en dat is niet omdat ik mijn achterwerk groot vind, haha ). Ik vind olifanten prachtige dieren en kan uren naar hen kijken. Ze zijn intelligent en familiegericht. Vooral dat laatste herken ik in mijzelf. Olifanten zorgen voor elkaar, net zoals wij in mijn familie voor elkaar zorgen. De vrouwtjes en jongeren uit een familie vormen samen zo’n sterke groep dat een groep leeuw(inn)en het wel uit hun hoofd laat hen aan te vallen. Als een olifant gewond is, zullen ze hem helpen, ook al komt hij van een andere familie. En mijn laatste olifantenfeitje: olifanten hebben een rouwproces. Dat maakt hen, vind ik, zo bijzonder. Sta stil bij wat gebeurd is, maar ga daarna ook weer verder.

 

Jorien de Buck

18 jaar

“Als je een ander helpt wordt je er zelf ook gelukkig van.” Dat is het gevoel dat ik krijg als ik anderen help. In de zomervakantie van 2016 heb ik dit ook al een keer gedaan naar Cambodja. Met vrijwilligerswerk leer je over jezelf en over anderen. Je voelt je verbonden met andere culturen en probeert elkaar te begrijpen. Dat is mijn rede dat ik ook met volle overtuiging mee wilde naar Kenia.

Ik doe bouwkunde in Alkmaar en zit in jaar 1. Mijn hobby’s zijn schilderen, paardrijden, koken, handballen en hardlopen. Ik kijk vooral uit naar de verbondenheid met de mensen daar, zoals ik al eerder zei. Verder zou ik mezelf vergelijken met een giraffe, omdat ik ook een lange nek heb.

 

De Begeleiders

Ineke de Boer

68 jaar

Ik kijk erg uit naar onze reis naar Kenia en naar de periode in de aanloop er naartoe, de acties die we gaan voeren met het team, het startweekend en de teambuilding zodat we als een hechte groep op reis gaan en een mooi project gaan steunen bij father Joseph. Ik vind het belangrijk dat onze jongeren zien dat wat wij hier in Nederland hebben helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Een reis met als doel hulp bieden waar dat hard nodig is en jezelf ontwikkelen is toch het mooiste wat er is!

Ik heb tot mijn pensioen altijd in de zorg gewerkt, mijn lust en mijn leven! Het zorgen zit ook wel in mijn aard. Ik kan ontzettend genieten van mooie natuur en wandelen, maar houd ook van lezen en puzzelen. Ik ben dol op onze twee dochters, onze vier kleinkinderen en onze lieve hond.

Het dier wat mij persoonlijk aanspreekt is een olifant. Ik ben de oudste in de groep en voel me een soort moeder. Bij olifanten is het de moeder die de kudde leidt. Een olifant is wel erg groot en kan gevaarlijk zijn, zeker als je aan haar kudde komt, maar heeft ook een soort aaibaarheid!

 

Marjolein Mol

26 jaar

Als jongere heb ik zelf twee keer een soortgelijke reis mogen maken. Ik heb dit echt als bijzonder ervaren en hoop als begeleider de jongeren van nu de kans te geven de mooie momenten die ik in Afrika heb beleefd ook mee te maken. Ik kijk het meest uit naar de samenwerking met de groep. Een jaar knallen om het streefbedrag bij elkaar te krijgen en als kers op de taart; de reis naar Kenia!!

Ik werk als Commercieel Assistent op het hoofdkantoor van Action. Daar houd ik mij bezig met de inkoop van alle huishoudelijke artikelen die Action verkoopt. Van het verwerken van orders, het testen van samples tot het kiezen van de kleuren/ printjes/verpakkingen van artikelen… een afwisselende baan dus. In mijn vrije tijd speel ik softbal bij Alcmaria Victrix, zit ik in de evenementencommissie van de club, ga ik graag naar voetbalwedstrijden van Ajax en bak ik ook af en toe nog een taartje.

En ik houd mij in mijn vrije tijd ook veel bezig met het Jeugdwerk.

Het vergelijken met een plant of dier vind ik lastig. Ik ben wel eens palmboom genoemd, toen ik mijn haar in een staart had, maar er zijn denk ik leukere planten of dieren om jezelf mee te vergelijken… Ik heb online een test gemaakt en daar kwam de ‘Mier’ uit. Ook niet meteen het meest glamoureuze dier op aarde maar ik moet zeggen dat onze eigenschappen wel overeen komen. Ook ik heb doorzettingsvermogen, ben een harde werker en een echte teamplayer.

 

Alexander Obbink

48 jaar

Ik heb ontzettend veel zin in het aankomende projectjaar waarbij we als groep niet alleen veel acties zullen ondernemen maar ook steeds hechter met elkaar zullen optrekken. Een mooi proces om dit met zo’n mooie enthousiaste groep mensen te mogen doen. En natuurlijk een onvergetelijke reis om alle fijne mensen in Kilgoris te ontmoeten en samen iets moois te realiseren.

Ik ben werkzaam als leidinggevende bij marketing- en designbureau Freshmonkeys. Daarbij ben ik projectmanager en verpakkingsdeskundige.

Hobby’s zijn reizen, Netflix series kijken, lekker eten, hardlopen, tennis, voetbal en nog veel meer. Daarnaast zet ik mij als vrijwilliger in voor jeugd, kerk en wandel ik met bewoners van stichting Philadelphia.

Ik heb gekozen voor de leeuw. Sociaal en beschermend voor de groep. Elegant, sterk maar ook rustig, overdenkend. Dat zijn eigenschappen die ik ook wel bezit.

 

Esther Stapel

27 jaar

Jambo!

Ik ben al jaren actief betrokken bij het jeugdwerk, en daarbij richt ik me vooral op de tieners. Ik kijk enorm uit naar wat ik het komend jaar allemaal mag doen met deze bijzondere groep jongeren! Zelf heb ik al verschillende vrijwilligersreizen mogen maken, dus deze ervaring neem ik mee bij het begeleiden van dit project.

Momenteel ben ik nog student. Ik ga het komend jaar afstuderen als Service Ontwerper. Daarnaast werk ik al als ontwerper bij Deloitte Digital in Amsterdam.

Ik ben een sociaal, tolerant dier. Net als een zebra. Een zebra leeft niet alleen samen met de eigen kudde, maar ook samen met andere soorten, zoals giraffes, antilopes, buffels en gnoes. Zo ben ik zelf ook. Ik sta altijd open voor een ander. Bij mij is iedereen altijd welkom! En met altijd bedoel ik letterlijk altijd. Reden, afkomst, cultuur of zelfs tijdstip maakt mij niet uit. Als je me nodig hebt ben je welkom en zal ik er voor je zijn. Maar denk niet dat ik over me heen laat lopen! Een zebra is het enige paard-achtige dier dat de mens nog steeds niet heeft kunnen temmen. Ik laat me niet zomaar voor de wagen spannen.

Enne... ben ik nou wit met zwarte strepen, of zwart met witte strepen? 😉

 

Baukje van der Goot

34 jaar

Ineens komt daar de mogelijkheid om mee te gaan naar Kenia! Blijer kun je me niet maken. Het land staat al jaren op nummer 1 van mijn wensenlijstje om te bezoeken. Daarnaast vind ik het super fijn om iets voor andere mensen te kunnen betekenen en dan zeker in Afrika. Eerder ging ik al naar o.a. Ghana en Zambia om daar ontwikkelingswerk te doen. Nu kijk ik uit naar een mooi actiejaar met de groep om zoveel mogelijk geld in te zamelen om mee te nemen.

In het dagelijks leven werk ik als accountmanager voor een bedrijf dat digitaal onderwijs maakt. Mijn hart ligt in het onderwijs. Het is gaaf om te zien dat de kinderen in Nederland zoveel kansen krijgen om zich te ontwikkelen en dat wij daar een steentje aan bij kunnen dragen. Verder hou ik in mijn vrije tijd erg van bakken en sporten. Dat sporten is vooral nodig om niet te dik te worden van de baksels ;)

De ooievaar is een dier waar ik me graag mee zou vergelijken. De Romeinen zagen dit als een trouw dier en ook wordt het vaak als een sociaal dier omschreven. Beide eigenschappen die goed bij me passen. De ooievaar is een trekvogel, het ziet in een jaar veel verschillende landen. Ik ga graag op avontuur om nieuwe landen te ontdekken, zowel met de camper als met het vliegtuig. Straks kan ik hier Kenia aan toevoegen!

 

Pieter bijl

62 jaar

Ik besteed veel tijd aan vrijwilligerswerk: Kenia projecten, kringloopwinkel KOOK, CDA penningmeester, zwerfvuil opruimen, bloeddonor. Van meerdere organisaties ben ik penningmeester.

Ik werk 3 dagen per week als sociaal-financieel adviseur (zelfstandige). Verder heb ik vroeger gevoetbald en nu speel ik volleybal.

De naam Pieter komt van Petrus en dat betekent “rots”. Een rots is een stevig fundament waarop gebouwd kan worden. Je kunt op mij rekenen. Ik ben net als een rots heel rustig. Schroom niet om te relaxen op de rots.

(Een rots is heel hard, maar dat ben ik niet, in tegendeel.)

 

Els de Visser

59 jaar

Ik zet mij in voor dit project zodat ik wat bij kan dragen aan de community, en ook omdat ik zelf er nog genoeg van kan leren. Ik hoop middels dit project ook de jongeren wat mee te geven over dat community gevoel.

In het dagelijks leven ben ik palliatief verpleegkundige en wijkbezoekster in onze kerk. Daarnaast werk ik mee aan diaconale projecten.

Mijn Afrikaanse dier is de wilde hond. Dit omdat dat aaseters zijn en geen jagers; ze leven in een roedel. Door liefde voor elkaar overleven zij. Ik wil leven in de voetsporen van Jezus Christus, die ons het zorgen voor elkaar, het omzien naar de mensen dichtbij en ver weg, heeft voorgedaan.

 

Rob de Visser

61 jaar

Met dit project hoop ik de jongeren een bijzondere ervaring mee te geven die ze bij zich dragen de rest van hun leven.

Van beroep ben ik project manager bij Tatasteel IJmuiden. In de kerk ben ik actief als diaken.

Ik heb een quiz ingevuld over wat voor dier ik ben en daar kwam uit dat ik een adelaar ben. Subliem, trots en machtig maakt hij zijn cirkels in de lucht. Op zich klopt dat wel. Ik ben trots dat ik in de voetsporen van Jezus een bijdrage mag leveren aan zijn koninkrijk.

 

Rob en Els zullen zelf niet met de groep afreizen naar Kenia in de zomer van 2019, maar zijn het hele komende jaar wel actief betrokken bij acties en de begeleiding van de jongeren.