Acties

De afgelopen paar maanden heeft de groep veel geld ingezameld. Op deze pagina kunt u iets lezen over de acties die geweest zijn/bezig zijn/komen.

Spelletjes middagen in de Rijp

Tijdens de zomermaanden zijn er 4 spelletjes middagen geweest bij Freeke en Bart Molenaar thuis. De vrijwillige bijdrage was bestemd voor het schoolproject in Sakutiek-Kenia.

Het waren erg gezellige middagen onder begeleiding van diverse mensen van het Keniaproject 50-plus. Favoriet was het Keez-spel. Er werd fanatiek gespeeld, waarbij het afgooien van de tegenstander geen enkele belemmering was. Dat leverde hilarische momenten op. Ook werd er Rummikub gespeeld. Daarnaast hebben we gescrabbeld, waarbij deelnemers spitsvondige woorden wisten te leggen.

En Ans de Jonge uit Graft nam een zelfgemaakt molenspel mee, één van de oudste Nederlandse spelletjes. Via internet vonden we de spelregels. Het is een eenvoudig spel om te leren, dus Ans gaat er nog een aantal maken voor de kinderen in Kenia.

Het waren middagen waarop allen met een blij gevoel naar huis gingen en weer uitkeken naar de volgende bijeenkomst. De opbrengst van deze middagen voor Kenia is 190,- euro en voor allen de pret die we hadden en het gevoel van saamhorigheid.

 

Op woensdag 2 augustus kwam Pieter Bijl namens het Keniaproject een Afrikaanse maaltijd koken. Hij maakte ugali (polenta), twee groentegerechten en een gehaktgerecht. En een fruitsalade toe. Het was weer een gezellige maaltijd. De vrijwillige bijdrage voor het project was 116,50 euro!

Nijmeegse vierdaagse

Jan en Coby Bergsma doen mee aan de Nijmeegse vierdaagse. Hiermee willen ze geld inzamelen voor Samen voor Kenia. 21 juli is de laatste dag, daarna mogen ze lekker uitrusten!

Kaeskoppenstad

Kaeskoppenstad 2017 was weer een groot succes. De Kraen heeft geen seconde stil gestaan, wat zorgde voor de geweldige opbrengst van €500 euro!

We hadden prachtig weer en er waren heel veel mensen. Voor sfeer foto's kunt u naar de website van Kaeskoppenstad gaan.