Acties

Het komende jaar gaat de jongerengroep geld inzamelen voor Kenia. Op deze pagina vindt u alle informatie over de komende acties. In het logboek vindt u de verslagen over de acties.

30 juni - Halve marathon

Sinds een aantal maanden ben ik aan het trainen voor een halve marathon, 21.1 km voor Kenia! In Kenia is er een echte hardlooptraditie, dus daarom vind ik het leuk om in Nederland hier mee bezig te zijn. Ik train 4 tot 5 keer per week. De trainingen zijn nooit hetzelfde: twee keer per week een duurtraining, twee keer per week intervaltraining, en soms een training waarin ik het lopen van heuvels oefen bij een viaduct waar ik dan tegenop loop. Of het nou regent of niet, ik vind het lekker om buiten te zijn. Voor een bedrag per kilometer of een vast bedrag wordt ik gesponsord. Op 30 juni zal ik de 21.1 km voor Kenia gaan lopen, ik kijk er naar uit!

- Florine

4 juni tot heden - Vuil rapen

"Maandagmiddag 4 juni, de dag naar Kaeskoppenstad, gaan jongeren van 'Samen voor Kenia' varend zwerfvuil ruimen uit de grachten van Alkmaar. 16 juni wordt de omgeving van De Rijp en de Eilandspolder aangepakt. Het streven is om in totaal 5.000 stuks zwerfvuil te verzamelen. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, dat zich inzet voor schoon water, juicht deze actie toe en doneert 500 euro voor het goede doel. " - Pieter Bijl

Zwerfafval is een veel voorkomende ergernis. Ongedierte komt er op af en het landschap wordt er niet mooier van. Daarnaast is het zwerfvuil ook slecht voor de natuur: de bodem raakt vervuild en dieren eten het op of raken erin verstrikt. Wist u trouwens dat om deze reden in Kenia plastic zakjes sinds kort verboden zijn?

Naar schatting belandt er zo’n 50 miljoen kilo zwerfvuil per jaar in de natuur. In de maanden juni en juli zullen we in kleine groepjes rondom Alkmaar en De Rijp zwerfvuil gaan verzamelen om zo de natuur te ondersteunen. De vergoeding die we hier voor krijgen zal ten goede komen aan het Samen voor Kenia project.

8 juli 10u- Uitzwaaidienst

Op 8 juli zal er in de Grote kerk in De Rijp de uitzwaaidienst voor de jongeren van Samen voor Kenia. Ze hebben het hele jaar geld ingezameld voor hun goede doel en ze vertrekken op 22 juli naar Kenia. De dienst zal begeleid worden door het ‘Jambokoor’, het koor dat Afrikaanse liederen zingt. Het koor heeft liederen in vele Afrikaanse talen op het repertoire die in deze viering gezongen zullen worden. U bent van harte uitgenodigd om dit feest mee te komen vieren en de groep uit te zwaaien.

Zondag 8 juli om 10u in de Grote kerk in De Rijp