Marathon lopen voor Kenia

Sponsoractie

De marathon lopen was al een droom van Alexander, maar jezelf laten sponsoren voor een goed doel dat je zo aan het hart gaat maakt het extra mooi!

De sponsor actie startte in het Gemeente weekend, tijdens de aftrap van het project. am

Na maanden van 4 keer per week trainen was het eindelijk zo ver: De Marathon van Amsterdam!

Aanmoedigen in Amsterdam

Om 9:15 vertrokken we (Linda, Marit, Baukje, Esther en Daisy) naar Amsterdam. Eenmaal aangekomen hadden we de perfecte plek gevonden langs de kant. We hebben heel veel aangemoedigd en gejuicht en plotseling zagen we Alexander rennen. We pakten onze telefoons en konden het nog net filmen (we juichten natuurlijk het hardst voor hem.)
We hadden bedacht om later nog op een andere plek te gaan staan om hem nog een keer aan te moedigen dus we reden verder en moesten een stukje lopen. Eenmaal aangekomen zien we Alexander net voorbij rennen dus we roepen maar hij hoort ons niet. Onderweg naar huis hebben we Alexander zien finishen (op een tracker app) met een tijd van 3 uur en 40 minuten. We hadden een bosje bloemen voor hem gekocht omdat we zo trots op hem zijn.

Alexander heeft voor het project geld opgehaald! 

Bedankt voor het sponsoren, groetjes van de Kenia groep.

Klussen en Tuinieren

20 oktober 2018

Afgelopen zaterdag (20 oktober) hebben we met een aantal mensen van de groep geholpen in de tuin van Anneriek. Ze gaat verhuizen en de tuin moest dus helemaal opgeruimd worden. Na een kopje thee/koffie gingen we aan het werk. We hebben een aantal bomen gesnoeid en takken en bladeren naar de gemeentewerf gebracht. Verder hebben we een schutting en het gaas weggehaald. Uiteindelijk hebben we het gazon geharkt en toen zag de tuin er weer helemaal netjes uit. Samen hebben we er een gezellige ochtend van gemaakt en afgesloten met een kom pompoensoep en een broodje.

Aftrap van het project

16 september 2018

Xnight - zaterdag

Op zaterdagavond 15 september vond de tweede editie van de Xnight Talentenshow plaats. Uiteraard konden wij als team daar niet ontbreken en iedereen heeft een talent laten zien. 

Startzondag

16 september stond de gehele startzondag in het teken van Samen voor Kenia. Tijdens de dienst stelde de groep zichzelf en het project aan de gemeente voor. Na de dienst was er een Djembe workshop voor jong en oud, om helemaal in Afrikaanse sferen te komen. De diaconie had haar beroemde taarten gebakken en de opbrengst hiervan ging natuurlijk naar het project!

Na een gezamenlijke lunch was er een graffitiworkshop. Alle jongeren uit de groep hebben een bord gemaakt. Deze zullen later in het jaar te koop worden aangeboden, hierover zult u binnenkort wel op de website lezen! Dus wilt u wel een mooi kunstwerk gemaakt door de jongeren hebben, hou de website in de gaten!

Teamdag

1 september 2018

Zaterdag 1 september hebben we een gezellige eerste teamdag gehad. 

We verzamelden al vroeg bij Ineke thuis. We verdeelden ons in 3 groepen. De eerste groep ging brainstormen en tekenen voor de graffitiworkshop die in het startweekend plaatsvindt. De tweede groep ging bedenken wat voor talenten er in de groep zijn voor de Talentenshow van de Xnight in het startweekend. De derde groep werd door Anne op de foto gezet. Iedereen kreeg een mooie portretfoto, en een foto met een Afrikaans kleed om. Deze foto's zijn terug te vinden in het smoelenboek.

Aan het eind van de ochtend vertrokken we met de bus naar Alkmaar. In Alkmaar lagen 3 bootjes klaar om mee door de Alkmaarse grachten te varen. Na een half uurtje meerden we aan bij een grasveld voor een gezellige picknick-lunch. Het gras lag vol met kleedjesTijdens de vaartocht deden we een kijkbingo in tweetallen. Je moest onderweg dingen spotten en op de foto zetten, zoals een tekkel, de Waagtoren of twee mannen op een terras. Frouke en Shanna hadden als eerste Bingo!