Lopende en aankomende acties

Acties die zijn geweest

Sobere maaltijd

Op de woensdagen in de 40 dagentijd houdt de Regenboogkerk in Sint Pancras sobere maaltijden. Tijdens de sobere maaltijd wordt er gecollecteerd voor een goed doel. De afgelopen jaren was het goede doel: "Homecare Taul Moldavië". Nu is het goede doel: "Samen voor Kenia". Met z'n allen helpen we de wereld een beetje beter te maken. 

Kerkdienst Ter Coulsterkerk 

Op zondag 10 maart kwamen een aantal leden van de jongerenreis van 2018 en 2019 samen in de Ter Coulsterkerk in Heiloo. De gemeente van deze kerk heeft een bijdrage geleverd aan het project van 2018. Wij hebben verteld over de reis van 2018 en het project van 2019. Tijdens en na het koffiedrinken verkochten wij onder andere kaarten, plantjes en bonbons.

Wij vonden het erg leuk om te merken hoe enthousiast de mensen waren die we gesproken hebben! Bedankt dat we langs mochten komen!

High tea

Op zondag 3 Maart is er door ons een High Tea georganiseerd. Mensen konden zich hiervoor opgeven. In de eerste instantie zou de High Tea een kleine High Tea worden, maar uiteindelijk zijn er tachtig mensen geweest! De Keniajongeren hebben allerlei heerlijke hapjes gemaakt die op deze dag geserveerd werden. Tijdens de High tea zijn Ineke en Suus nog even snel naar de winkel gegaan om extra eten te kopen, omdat het zo storm liep met de hapjes. Dat betekent dat de High Tea een onwijs groot succes was! Met een opbrengst van €800 euro zijn wij super tevreden. We kijken terug naar en mooie middag!

- Suus

Klussen voor Kenia

 

Fancy fair

Het was een sfeer van saamhorigheid! De fancy fair van 10 februari was zeker een geslaagde actie! Na de kerkdienst van 10:00 tot 11:00 volgde de fancy fair. Er was entertainment te vinden zoals blikkengooien, versnaperingen zoals soep, poffertjes en tosti's en allerlei leuke hebbedingetjes zoals kaarten, kaarsen en plantjes. Ook was er een veiling waar uitjes en voorwerpen werden geveild. Dit alles was er te vinden voor een aantrekkelijke prijs en de opbrengst ging natuurlijk naar ons goede doel: de jongerenreis van 2019. De opbrengst was ook niet schaars. Het was zelfs de hoogste opbrengst van de Fancy Fair tot nu toe. Er was € 2190 opgehaald.

Wij willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen bedanken voor hun hulp en hopelijk zien wij u snel weer.

- Jorien

Gast aan tafel 

Marit en ik (Niels) hebben thuis eens overlegd over wat wij nu nog meer kunnen doen om geld op te halen. Toen kwamen we op het idee om mensen uit te nodigen bij ons thuis voor een diner. Er wordt gegeten wat er die dag gekookt of bereid wordt. Aan het eind van de maal mogen de gasten een eigen bijdrage doneren. Wij hebben nu elke maand wel gasten aan tafel en er zijn al weer aanvragen bij gekomen. Misschien is het een idee dat de andere Kenialeden ditzelfde doen bij hun thuis. Om te beginnen kan je je vrienden en familie uitnodigen. Je houdt er hele leuke gesprekken aan over.

Om als gast aan tafel te zitten bij de familie Welbedacht, kunt u ze aanspreken als u ze ziet in de kerk of Brink

- Niels

Koekjes en taarten voor Kenia

Om de paar maanden bakken de jongeren en begeleiders verschillende taarten of koekjes. Deze delen we tijdens het koffiedrinken uit aan de kerkgangers. De kerkgangers mogen zelf een donatie in de Keniapot doen. Het is iedere keer weer een groot succes!

Fruit verkoop

Meerdere keren hebben we voor Samen voor Kenia fruit kunnen verkopen in onze kerk. Dit fruit halen we uit West-Friesland. We verkochten peren en verschillende soorten appels. Bij elkaar heeft het wel €800,00 opgeleverd met dank aan de sponsoren! 

Nieuwjaarsduik

Wat begon als een ‘gewoon’ een leuk teamuitje… (nou ja, leuk.. daar waren de meningen misschien wat over verdeeld) is uiteindelijk een fantastisch actie ontstaan. Op 1 januari is, onder aanmoediging van een trouwe groep supporters, de gehele Keniagroep het nieuwe jaar goed begonnen met een verfrissende duik in het koude water van het Meer van Luna. Wie na een misschien ietwat late oudjaarsavond nog niet helemaal fris en fruitig aan de dag was begonnen, was in één klap weer helemaal wakker.

Dankzij het enthousiasme van de groep en uw/jullie steun heeft deze duik € 4229,10 opgeleverd! Een heel mooi begin van het nieuwe jaar!

- Marjolein

Oliebollen voor Kenia

Afgelopen jaarwisseling hebben we voor Samen voor Kenia oliebollen gebakken. Op oudjaarsdag werd er op drie verschillende locaties gebakken. Op een locatie was er ook de mogelijkheid om de oliebollen af te halen. We hebben veel positieve reacties gehad, van voornamelijk ouderen die zelf geen oliebollen konden of wilden halen. De mooiste reactie die ik ontvangen heb, is van een vrouw die voor de oliebollenkraam woont. Haar man was al een paar jaar overleden, maar hij haalde altijd oliebollen. Voor het eerst had ze nu weer thuis oliebollen dankzij ons project.

- Joeri

- Gezongen kerstgroet voor Kenia - 🌟

In december kon u ons gelegenheidskoor "Christmas Carols voor Kenia" boeken. Het koor kwam dan langs om verschillende kerstliederen te zingen. 

"Ik vond het heel erg bijzonder om samen kerstliederen te zingen. We hebben op veel verschillende plekken gezongen, zoals verzorgingstehuizen, in het centrum van Alkmaar, Jumbo Heerhugowaard en winkelcentrum Broekerveiling. Vooral het zingen in de verzorgingstehuizen vond ik heel bijzonder. Toen wij 'Komt allen te samen' zongen, zong iedereen mee. Het voelde alsof we allemaal verbonden waren met elkaar."

- Frouke

Pieten voor Kenia

De verschillende pieten en Sinterklaas vonden het ontzettend leuk om Samen voor Kenia te helpen. De gezinnen bij wie ze zijn langs gegaan waren ook erg enthousiast!

- Tulpenbollen voor Kenia - 🌷

De tulpenbollen die in oktober zijn verkocht beginnen nu (maart/april) uit te komen! Van iedereen die de bollen heeft gekocht horen we positieve geluiden. De tulpen zijn ook erg mooi.

Startzondag

Na een geweldige start in de vorm van een X-night kon de Startzondag echt beginnen. De dag begon met een kerkdienst. Na de kerkdienst werd er koffiegedronken onder genot van een stuk zelfgebakken taart. De taarten werden gebakken door de diaconie. Overal in de Brink kon men zich inschrijven voor activiteiten van het komende jaar, maar ook voor workshops die dezelfde dag nog werden gehouden. Zo was er een Djembe-workshop en voor de jongeren een graffiti-workshop. De startzondag was erg gezellig en een mooi begin voor het nieuwe kerkelijk jaar!

X-night

De avond voor Startzondag was er weer een X-night. Deze keer was de X-night een talentenjacht voor zowel podiumtalenten als 'stille talenten'. Op het podium in de kerk waren verschillende optredens van zowel live begeleid als instrumentaal. Charlotte en Eric Hage gingen er met de eerste prijs vandoor met het lied "Dochters" van Marco Borsato. In de Brink kon men voor, in de pauze en na de optredens genieten van de 'stille talenten'. Dit waren onder andere schilders, dichters en een hardloper die een marathon ging lopen. Shanna Koppejan ging er in deze categorie met de eerste prijs vandoor door een schilderij van haar broertje. Het was een bijzondere avond en we hebben genoten van al het talent uit onze kerk en van daarbuiten!

Oh, en de avond was natuurlijk niet compleet zonder optreden van de jongerengroep. Dus als sluitingsact hebben wij met z'n allen op 'Village people (YMCA)' gedanst!